szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gimnazistáknak és szakgimnazistáknak is szüksége lesz a készülő tankönyvekre. Mindössze 30 nap áll rendelkezésre a kiadóknak pályázni.

Egy nappal a hivatalos tanévnyitó előtt jelent meg az új honvédelmi ismeretek tantárgy kerettanterve a Magyar Közlönyben – írtuk augusztusban, bemutatva, hogy az új kerettanterv "alaki felkészítéssel" kezd, amelyben a következők szerepelnek elsajátítandó ismeretkeként: „Vigyázz!, Pihenj! parancsokra történő szabályos tevékenység”, „Fordulatok állóhelyben”, vagy „A tiszteletadás módozatai, a jelentés, jelentkezés legfontosabb szabályai”. De van benne szó hadtörténelemről, túlélési ismeretekről, lőelméletről, katonai testnevelésről is.

Az emberminiszter most kiírta kiadók számára a kerettantervek alapján készítendő tankönyvekre a  pályázatot.

A nyílt – tehát nem csak az állami tankönyves cég számára – kiírt tenderben a gimnáziumok 9-12. évfolyamára, illetve a szakgimnáziumok 11-12. évfolyamára várják a tankönyveket és munkafüzeteket.

A tankönyvtörvény alapján évfolyamonként és tantárgyanként kettő tankönyv kerülhet forgalomba, a benyújtott anyagokból a minisztérium fogja kiválasztani a két befutót.

A  határidő a miniszteri felhívás megjelenésétől számított 30 nap, azaz nincs sok ideje a kiadóknak, ha részt akarnak venni a versenyben.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!