Pintér Tibor dob mentőövet Kerényi Miklós Gábornak

Pintér Tibor dob mentőövet Kerényi Miklós Gábornak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Az Operettszínházból távozni kényszerülő rendező a zaklatási ügye óta nem kapott munkát.

Kerényi Miklós Gábort kérte fel rendezőnek Pintér Tibor a Nemzeti Lovas Színház Demjén Ferenc életművéből készülő musicaléhez. Kerényi és Pintér húsz évvel ezelőtt már dolgozott együtt: a színész Ferenc Józsefet alakította a Kerényi által rendezett Elizabeth-ben.

Kerényi Miklós Gábornak egy zaklatási ügy miatt kellett távoznia az Operettszínházból, és Magyarországon azóta nem kapott munkát. Pintér Tibor a Blikknek megerősítette, hogy Kerényi rendezi majd a Szabadság vándorai című musicalt. „Mindig is szerettem volna vele újra dolgozni, így amikor három hónappal ezelőtt összefutottunk, és beszélgettünk a darabról, hamar megszületett a közös döntés” – mondta, hozzátéve, hogy tisztában van azzal, hogy Kerényi megosztó személyiség. „Zsenialitását, a Kossuth-díját nem vitatja senki. Én ezeket a művészi értékeket szeretném hasznosítani, hogy a Nemzeti Lovas Színházban dolgozók tanulhassanak tőle” – mondta Pintér Tibor a lapnak. Pintér nem tart attól, hogy a rendező miatt hátrányt szenved a darabja. „Számomra fontos a megbocsátás. Ez a jézusi tanítás az egyik legnemesebb, amelyet az életünkben alkalmazhatunk. Szeretnék Kerényi Miklós Gábornak valódi lehetőséget adni, hogy átadhassa a csodát, amelyre képes” – dicsérte Kerényit.

Kerényi Miklós Gábor úgy gondolja, senki sem várhatja el, hogy egy életre eltiltsák a foglalkozásától. „Nem vagyok semmiféle pozícióban, csak rendezek, mert az egy jó dolog” – mondta a Blikknek.  

Hozzászólások