szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokan egyszerűen szégyellik bevallani, hogy anális rákkal küzdenek – Marcia Cross szeretne véget vetni ennek.

Marcia Cross nemrég egy interjúban beszélt az anális rákkal kapcsolatos tapasztalatairól, a betegséggel kapcsolatos stigmák lebontása érdekében.
"Sok ráktúlélő történetét elolvastam, és rájöttem, hogy különösen a nők túlságosan is zavarba jönnek, hogy elmondják, milyen típusú rákkal küzdenek" - mondta a színésznő. "Rengeteg szégyenérzet kapcsolódik ehhez a betegséghez. Szeretném, ha ennek véget tudnánk vetni."Marcia Cross nemrég egy interjúban beszélt az anális rákkal kapcsolatos tapasztalatairól, a betegséggel kapcsolatos stigmák lebontása érdekében.

Marcia Cross nemrég egy interjúban beszélt az anális rákkal kapcsolatos tapasztalatairól, hogy lebontsa a betegséggel kapcsolatos stigmákat.

"Sok ráktúlélő történetét elolvastam, és rájöttem, hogy – szinte mindannyian, de különösen a nők – túlságosan is zavarba jönnek, hogy elmondják, milyen típusú rákkal küzdenek – mondta a színésznő. – Rengeteg szégyenérzet kapcsolódik ehhez a betegséghez. Szeretném, ha ennek véget tudnánk vetni."

Az anális rák egy nem túl gyakori ráktípus, amely közvetlenül a végbél kimeneti nyílását közvetlenül körülvevő szövetekből indul ki.

A színésznő 2018 szeptemberében szomorú képet tett ki Instagram-oldalára: az idézett szöveg szerint a rák miatt kihullott a haja. Bejegyzését később pontosította, ugyanis több aggódó komment érkezett a kép alá. Az 56 éves színésznő azt írta, valóban megküzdött a betegséggel, de túl van rajta, és "most már minden rendben", csak az elvesztett haja miatt nagyon szomorú.

Mint utólag kiderült, 2017 novemberében diagnosztizálták nála az anális rákot, rövid időn belül pedig megkezdte a sugár- és a kemoterápiát.

Marcia Cross ma már egészséges és boldog, a betegség leküzdése után "a végbélnyílás nagy rajongójának" tartja magát – írja a Huffington Post.

Marcia férjénél, Tony Mahoney-nál 2010-ben szintén rákot diagnosztizáltak, de feleségéhez hasonlóan ő is kigyógyult belőle.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kicselezné az ellenzék a Fideszt: A Honvédelmi bizottságba hívják Müller Cecíliát

Kicselezné az ellenzék a Fideszt: A Honvédelmi bizottságba hívják Müller Cecíliát

Az OTP-től igazolt elnöke lehet az MKB Banknak

Az OTP-től igazolt elnöke lehet az MKB Banknak

Kásler Miklós bármelyik vakcinát beadatná magának

Kásler Miklós bármelyik vakcinát beadatná magának