szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A balettintézet növendékeit kínozták és megalázták, egy tanár ellen szexuális zaklatás miatt folyik eljárás.

A héten kitört a botrány Ausztriában, miután kiderült, hogy a bécsi gyermek- és ifjúságvédelmi hatóság már hónapok óta vizsgálatot folytat a fővárosi balettintézetben, írja az Index. Egy 2017-ben elbocsátott tanárnő ugyanis azt állította, az intézményben „rabszolgatartó mentalitás” uralkodik, kollégái brutális módszereket alkalmaznak, a pubertáskorba lépő gyerekeket folyamatosan megalázzák, sőt, erőszakot alkalmaztak velük szemben.

Egy férfi tanár ellen szexuális zaklatás miatt folyik eljárás. Ő egy fiú diákjának pornófilmeket mutatott, közben a szeme láttára maszturbált. A tanárt a vizsgálat lezárásáig felfüggesztették munkájából.

Az eset miatt minisztériumi vizsgálóbizottságot alakítottak, amelynek nyár elejéig kell elkészítenie jelentését. Christian Kircher, az osztrák állami színházakat és operaházakat felügyelő Bundestheater Holding ügyvezetője azt mondta, mélységesen sajnálják, hogy „a Bécsi Állami Operaház Balettakadémiánján egyes tanárok vitatható módszerei testi és lelki sérüléseket okoztak az ott tanuló gyerekeknek és fiataloknak. Az osztrák Bundestheater nevében elnézést kérek azokért az ismertté vált visszaélésekért, illetve az ott kialakult autoriter viszonyokért. Ennek soha nem szabadott volna megtörténnie.”

Kiemelt kép: illusztráció

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szurkolók tüntettek Prágában a meccsek betiltása ellen, vízágyúzás lett a vége

Szurkolók tüntettek Prágában a meccsek betiltása ellen, vízágyúzás lett a vége

Közel hatvanmillió forintnyi kábítószert foglaltak le a rendőrök egy buszon

Közel hatvanmillió forintnyi kábítószert foglaltak le a rendőrök egy buszon

15 uniós országnak elege van az 5G-s konteókból, közös cselekvésre hívnak

15 uniós országnak elege van az 5G-s konteókból, közös cselekvésre hívnak