szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Úgy veszik meg a zenénket, mintha csak ingatlan volna” – a Soros családnak és más magánbefektetőnek is beszólt Taylor Swift, miután segítettek az őt korábban zaklató és kihasználó menedzsernek.

Csütörtökön a Billboard Women in Music nevű rendezvényen Taylor Swift azoknak a befeketető cégeknek, és többek között Soros Györgynek címezte a beszédét, akik pénzükkel segítették a popzenei menedzser Scooter Braunt, hogy az rátegye a kezét Swift korábbi slágereire.

Az énekesnő egy, az amerikai show-bizniszben nagyon is jelenlévő problémára hívta ezzel fel a figyelmet, és azt mondta, hogy a magántőke fokozott jelenléte miatt egyes befektetők úgy adják-veszik a szellemi termékek feletti jogokat, hogy magukat az alkotókat senki nem kérdezi meg. Taylor Swift szerint ez a gyakorlat nagyon káros lehet a jövőben.

Megnevezve Sorost, a Carlyle Group nevű céget, valamint a 23 Capital nevű befektetőt, azt mondta, hogy ők mind anyagilag segítettek a menedzser Braunnak, hogy annak cége felvásárolja az énekesnő első hat nagylemezét.

"Ez mind az én jóváhagyásom, a velem való konzultáció vagy a belegyezésem nélkül történt. Miután megtagadták tőlem a lehetőséget, hogy megvegyem a saját zenémet, a teljes zenei katalógusom el lett adva Scooter Braun Ithaka Holdingjának egy olyan üzletben, amelyről úgy értesültem, hogy azt a Soros család, a 23 Capital és a Carlyle Group támogatták. Mind a mai napig ezek közül a befektetők közül egyik sem vette a fáradtságot, hogy kapcsolatba lépjen velem vagy közvetlenül a stábommal. (...) Hogy befektessenek belém. Hogy megkérdezzék, hogy érzem magam a művészetem, a zeném, amit írtam, a videók, amiket készítettem, a rólam készült fotók, a kézírásom és az albumok dizájnjának új tulajdonosa kapcsán" - idézi a Rolling Stone.

A többek között Justin Bieber és Ariana Grande menedzsereként is dolgozó Braun cége 300 millió dollárért vette meg Swift zenéit. A popsztár az akkori szerződése miatt nem rendelkezik a saját zenéi jogaival, ezért csaphatott le rájuk Braun.

„A valóság az, hogy a magántőke az, ami hozzájárult, hogy ez az ember azt gondolja, a saját közösségi médiás posztja szerint, hogy meg tud vásárolni engem” –fogalmazott.

Mint korábban is írtunk róla, Taylor Swift azt állítja, hogy Scooter Braun éveken át zaklatta és kihasználta őt, és az énekesnő nem hagyja annyiban korábbi zenéjének „elbitorlását”. Tervei szerint újra felveszi a szóban forgó, régebbi dalokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Letiltotta a Twitter Ali Hamenei ajatollah egyik fiókját

Letiltotta a Twitter Ali Hamenei ajatollah egyik fiókját

Halálos baleset történt a 84-es úton

Halálos baleset történt a 84-es úton

Koronavírus: 98 beteg meghalt, 1311 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 98 beteg meghalt, 1311 új fertőzöttet találtak