szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csaknem három hetet élt túl magányosan egy férfi Alaszkában, mire rátaláltak.

A harminc éves férfi azért került nehéz helyzetbe, mert a kunyhója, amely egy mindentől távol eső területen, a Susitna-völgyben állt, leégett. A tűzben a kutyája is elpusztult. A legközelebbi ház nagyjából 30 kilométerre volt tőle.

A férfi, aki eredetileg utahi, és csak szeptember óta élt Alaszkában, a nagy hóban barlangot alakított ki magának, és abból a kevés dologból tartotta magát életben, amit a tűzből kimentett. A mély hóba egy nagy SOS feliratot is festett, remélvén, hogy valaki felfedezi.

Mivel hetek óta nem hallottak felőle, a családja és a barátai aggódni kezdtek, és felvették a kapcsolatot az alaszkai mentőalakulatokkal. Végül egy helikopterről vették észre a segélykérő üzenetet és a férfit, és mentették ki az alaszkai vadonból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!