Habonyék megjelentek a Dikh TV-nél, majd kivásárolták az alapítót

Habonyék megjelentek a Dikh TV-nél, majd kivásárolták az alapítót

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Balogh Elek elhagyta a csatornát, miután érdemi beleszólása nem maradt a cég működésébe.

Magyarország első roma tévéjének vezetője elhagyta az általa alapított csatornát, miután érdemi beleszólása nem maradt a cég működésébe – írja a Romnet. Az Index szerint Balogh Elek családjának száz százalékos tulajdonjogát fokozatosan vásárolták ki az üzlettársai, akik között a Habony Árpád köreihez köthető Schatzné Kovács Marianna is ott van. Balogh Elek úgy fogalmazott: a jóhiszeműsége áldozataként tekint magára.

A Dikh TV tulajdonosváltásáról nemrég a hvg360-on olvashattak bővebben.

A kormány cigányellenes hangulatkeltése közben lesz Habony-közelieké a roma tévé

A magát Magyarország első roma tévéjeként definiáló Dikh TV alapítóinak politikamentes céljait jócskán felülírhatja, hogy éppen annak a Habony Árpádnak a köreiből vásároltak be a tévécsatornába, akihez a cigányellenes kormánykommunikáció ötletét kötik. Az önkormányzati választások után egy hónappal már tény volt, ami a cégnyilvántartásban csak most jelent meg: Habony Árpád üzlettársának felesége ötödrészben tulajdonosa lett a kábeltévék kínálatába alig egy éve bekerült roma szórakoztató csatornának.

A Dikh TV YouTube-csatornáját ma már 330 ezren követik, tavaly szeptember óta pedig jelen van az összes nagy kábelszolgáltató kínálatában.

Balogh projektjében tavaly nyáron a Sláger Tv tulajdonosa, Radu Morar látta meg a lehetőséget, ekkor kezdtek profi műsorgyártásba, de Balogh Elek és roma kollégái tovább irányíthatták a csatornát – idézi fel az Index, amely februárban írta meg, hogy Habony Árpád egyik üzlettársának felesége, a romológus végzettségű Schatzné Kovács Marianna ötödrészben tulajdonosa lett a Dikh TV-t üzemeltető Első Roma Média Kft.-nek.

Schatzné érkezése után több roma alkalmazott is távozásra kényszerült, a televízió pedig Kispestről átköltözött a Sláger Tv székházába. Balogh Elek most azt mondja, hiába maradt 40 százalékos tulajdonrészük, érdemi beleszólásuk nem maradt a döntéshozatalba – írja az Index.

„Valódi magyarázatot nem kaptam rá, hogy miért utasítanak el" – mondta a lapnak. „Én hoztam létre ezt az egészet, de eljutottunk odáig, hogy bekapcsoltam a tévét, és úgy éreztem, hogy szinte közöm nincs ahhoz, ami ott megy. Nem voltam részese már az egésznek. Nem volt értelme benne maradni. Megtűrt valakinek éreztem magam” – fogalmazott Balogh, aki azt állítja, hogy nem vették komolyan és nem tekintették egyenrangú partnernek.  Ezért végül önként állt fel.

A televíziós csatornából való kiszorulás mellet elvesztette a több mint 180 ezer követővel rendelkező Facebook-oldal hozzáférését, és a 337 ezer feliratkozóval rendelkező YouTube-csatornát is.

Az Index megkeresésére Schatzné Kovács Marianna nem kívánt érdemben reagálni, Radu Morar szintén nem akart nyilatkozni.

Hozzászólások