Koronavírustesztekkel indulhat újra a Barátok közt forgatása

Koronavírustesztekkel indulhat újra a Barátok közt forgatása

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Blikk úgy tudja, hamarosan ismét munkába áll a sorozat stábja – igaz, nagyfokú biztonsági előírások mellett.

Sok más sorozathoz hasonlóan a Barátok közt forgatása is leállt a koronavírus-járvány miatt, a Blikk azonban úgy tudja, hogy ennek hamarosan vége, az RTL Klub produkciójánál már azt készítik elő, hogy ismét munkába állhasson a stáb, és új epizódok készülhessenek.

A Blikk információi szerint a biztonsági intézkedések részeként a színészeken például koronavírustesztet is elvégeznek, mert a forgatásokon csak az vehet részt, aki negatív eredményt produkál, hogy ne veszélyeztesse a többieket.

A sorozatban szereplő Rékasi Károlyt ez még nem feltétlenül nyugtatja meg, ő levélben kért további információkat a munkakörülményekről. „Elküldtem a produkció részére a kérdéseimet, többek között azt, hogy mi változott a vírushelyzetben a leállás óta, ami indokolja az újrakezdést? Igen, dolgoznék, örömmel és szívesen, de sem fertőzött, sem mást megfertőző személy nem szeretnék lenni” – mondta a Blikknek Rékasi, aki szerint a szűrés egy adott pillanat állapotát tükrözi, a következő percben bárki hordozóvá, fertőzővé válhat.

Nem lenne jó, ha egy esetleges újraindulás után pár héttel leállnánk, mert a fertőzés ellehetetleníti a forgatást. Én például erőteljesen, elöl képzett hangokkal, néha „köpködve” beszélek, hiszen Bartha Zsolt indulatos karakter, így rossz érzést kelthet a kollégákban a cseppfertőzés veszélye

– mondta, hozzátéve, hogy ha a produkció nem tudja kialakítani a lehető legnagyobb biztonságot garantáló stratégiát, nem fog tudni rendelkezésre állni.

A sorozat gyártója, az UFA Magyarország közölte: a munkavégzés akkor indul újra, ha minden kétséget kizáróan látják, hogy a forgatás a legnagyobb biztonságban folyhat.

 

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások