szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az iskolások jó célért küzdenek, a színésznő pedig támogatni szerette volna az akciójukat.

Angelina Jolie pénzt adományozott két, limonádéstandot működtető brit gyereknek, akik a hűsítőkkel a jemeni humanitárius válság miatt szenvedő emberek megsegítésére gyűjtenek - írja a CNN.
A hatéves, Londonban élő fiúk, Ayaan Moosa és Mikaeel Ishaa legjobb barátok, és júliusban azután állították fel a standot, hogy hallottak a válságról. Ayaan Moosa édesapja, Shakil a CNN-nek arról beszélt, hogy Jolie három hete az egyik ügynökén keresztül vette fel a kapcsolatot a családdal, és fejánlott egy ismeretlen összeget a számukra. A pénz azóta meg is érkezett.

Angelina Jolie pénzt adományozott két, limonádéstandot működtető brit gyereknek, akik a hűsítőkkel a jemeni humanitárius válság miatt szenvedő emberek megsegítésére gyűjtenek – írja a CNN.

A hatéves, Londonban élő fiúk, Ayaan Moosa és Mikaeel Ishaa legjobb barátok, és júliusban, az után állították fel a standot, hogy hallottak a válságról.

Ayaan Moosa édesapja, Shakil a CNN-nek arról beszélt, hogy amikor a fiúk megtudták, milyen körülmények között élnek az országban a kisgyermekek, rögtön segíteni akartak.

"Ráébredtek, hogy nem mindenki úgy él, ahogy ők, és csinálni akartak valamit. Eldöntöttük, hogy akárhány fontot is gyűjtünk, egy jótékonysági szervezetnek fogjuk adni" – mondta az édesapa.

Angelina Jolie három hete az egyik ügynökén keresztül vette fel a kapcsolatot a családdal, és felajánlotta, hogy pénzzel segítené az akciójukat. Az nem derült ki, hogy mekkora összegről van szó, de az adomány már megérkezett a családhoz.

Jolie egy levelet is küldött a gyerekeknek, amelyben megköszöni az erőfeszítéseiket, és elnézést kért, hogy személyesen nem lehet ott, hogy limonádét vásároljon tőlük.

Moosa szerint csodálatos, hogy az egyik legismertebb színésznő figyelt fel az akcióra.

A két fiú egy Instagram-videóban köszönte meg a segítséget, és elmondták, nagyon szívesen várják egy pohár limonádéra Jolie-t, amikor legközelebb Londonban jár.

A gyerekek, a barátok és a család közös erőfeszítéseinek következtében már 70 ezer fontot gyűjtöttek, de azt remélik, hogy sikerül elérni a 150 ezer fontot is.

Angelina Jolie nem véletlenül kíséri figyelemmel az ilyen akciókat, hiszen az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) jószolgálati nagykövete.

A háború és járvány sújtotta jemeni helyzetről nemrég képgalériát közöltünk, amelyet ide kattintva lehet elérni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A 94 éves David Attenborough regisztrált az Instagramra, hogy ott is figyelmeztessen: baj van

A 94 éves David Attenborough regisztrált az Instagramra, hogy ott is figyelmeztessen: baj van

Jön a lehűlés: vasárnap már 20 fok sem lesz

Jön a lehűlés: vasárnap már 20 fok sem lesz

Ibrahimovic: A Covidnak volt bátorsága kikezdeni velem

Ibrahimovic: A Covidnak volt bátorsága kikezdeni velem