szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A miniszterelnök a Blikknek elevenítette fel az esetet, amikor az amerikai elnök felhívta őt telefonon. A hívás este érkezett.

David Cornstein, az Egyesült Államok leköszönt budapesti nagykövete mesélte el a Népszavának, hogy amikor Donald Trumpnál járt az Ovális Irodában, az amerikai elnök egyszer csak azt mondta, “hívjuk föl Viktort!”.

A Blikk most utánajárt az esetnek, személyesen Orbán Viktor miniszterelnöknél érdeklődtek, hogyan zajlott mindez. A kormányfő közölte: az elnök akkor hívta őt, amikor épp a konyhában ügyködött, melegítette a vacsorát.

Feleségem, Anikó saját termesztésű alapanyagokból készült, Európa-bajnok lecsóját kevergettem, amikor megcsörrent a telefonom. Trump elnök volt a vonal végén

– mondta a bulvárlapnak Orbán.

A miniszterelnök szerint Trump azt kérdezte tőle, “hogy vagytok ti ott Magyarországon?”. Ezután aktuális témákról kezdtek beszélgetni. Orbán rákérdezett például az amerikai kampányra, mire Trump úgy felelt: éles a kampány, de nyerni fog.

A beszélgetés során a koronavírus-járvány is szóba került, a két politikus tájékoztatta egymást, miként küzdenek a saját országukban. Orbán Viktor azt kérdezte, hogy áll Amerika a vakcinafejlesztéssel, amire Trump úgy válaszolt, hogy biztatóan.

A miniszterelnök arról is érdeklődött, Amerikán kívüli országok is hozzájuthatnak-e majd, ha az Egyesült Államokban lesz előbb vakcina. Trump megnyugtató választ adott:

Számíthattok rám”.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő

Kínában vezet számlát Donald Trump cége

Kínában vezet számlát Donald Trump cége

Firefoxot használ? Frissítse most, gyorsabb lesz a böngészője

Firefoxot használ? Frissítse most, gyorsabb lesz a böngészője