szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Michael Jacksont pedofil bűncselekményekkel vádoló, hatalmas port kavart dokumentumfilm rendezője már forgatja a folytatást, de a Jackson örökségét kezelő cégek elfogultságra hivatkozva megpróbálják ezt ellehetetleníteni.

2019-ben hatalmas visszhangja volt a Neverland elhagyása című, többszörösen díjnyertes filmnek, amelyben két férfi, Wade Robson és James Safechuck azzal vádolta meg a 2009-ben meghalt sztárt, hogy gyerekkorukban molesztálta őket. A rendező, Dan Reed pedig azóta elkezdte forgatni a négyórás dokumentumfilm folytatását.

Az új film témája a Neverland elhagyásának utóélete lesz, Reed a film premierjét követő jogi csatározásokat akarja bemutatni. Ehhez már több felvételt készített a Los Angeles-i legfelsőbb bíróságon Robson és Safechuck peréről a Michael Jackson örökségét kezelő cégek, az MJJ Productions és az MJJ Ventures ellen. Ezt viszont a két cég képviselői megpróbálják ellehetetleníteni – írja a Deadline.

A cégek arra szeretnék kötelezni Reedet és produkciós cégét, az Amos Picturest, hogy adjon át nekik különféle anyagokat a dokumentumfilmmel és a folytatással kapcsolatban, ki akarják tiltani a tárgyalásokról, ezen kívül azt is be akarják bizonyítani, hogy Reed nem valódi újságíró, a Neverland elhagyása pedig egyoldalú volt.

Reed egy 80 oldalas beadvánnyal válaszolt, amelyben egyrészt közli, hogy nem amerikai, hanem brit állampolgár, és a cége sem Kalifornia államban üzemel, így nehezen kötelezhetné arra a bíróság, hogy dokumentumokat adjon át a cégeknek. Azt is leszögezi, hogy csak szakmai kapcsolatban áll Robsonnal és Safechuckkal, a vallomásukért pedig nem adott fizetséget nekik, szemben azzal, amit a cégek állítanak. Egyúttal azt is kijelentette, hogy a folytatással olyannyira a pártatlanságra törekszik, hogy a két vádló cég képviselőit is felkérte a szereplésre, de azok visszautasították, részben arra hivatkozva, hogy Reed korábban már nyilvánvalóvá tette, gondolkodás nélkül mindent elhisz Jackson vádlóinak. Szintén nem hajlandó a szereplésre a Michael Jackson Estate vezetője sem.

Az első részért részben felelős Channel 4 vezetője szintén reagált a vádakra: szerinte „egyértelműen látszik”, hogy a cégek csakis saját érdekeiket szem előtt tartva akarják eltiltani Reedet a filmezéstől, hogy az ne hozhassa nyilvánosságra az őket kínosan érintő ügyeket, ami ráadásul szerinte a szólásszabadság csorbítása.

A Neverland elhagyása című dokumentumfilmről itt olvasható a hvg.hu kritikája:

„Michael Jackson Párizsban megtanított maszturbálni, így kezdődött az egész"

Nehéz felfogni, mekkora boldogság lehetett a nyolcvanas években két kisfiúnak az, hogy élvezhették a kor legnagyobb popbálványának társaságát, figyelmét, sőt szeretetét. Michael Jackson a sikere, a kreativitása, a sztársága csúcsán volt, amikor beszippantotta az életébe az akkor hétéves Wade Robsont és James Safechuckot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vándor Éva Élet+Stílus

Michael Jackson és a meggyászolt gyerekkor – Interjú Gyurkó Szilviával a molesztálásokról

A Leaving Neverland rendezője, Dan Reed úgy gondolja, ha valaki előítéletek nélkül nézi végig a négyórás dokumentumfilmjét, a végére aligha maradhatnak benne kétségek. Michael Jackson rendíthetetlen rajongóinak erről más a véleménye. Furcsának tartják, hogy a szereplők az énekes halála után álltak elő a molesztálási vádakkal, hogy a legközelebbi hozzátartozóiknak sem beszéltek róla, és egyébként is nagyon gyanús, ahogy ezeket a történeteket felidézik, sőt szerintük csak a pénzért csinálják. Viszont fontos ürügyet adnak arra, hogy a gyerekmolesztálásról beszéljünk. Gyurkó Szilviával, a Hintalovon Alapítvány vezetőjével ezt tettük.

A brit pénzügyminiszter szerint csak most kezdődik az igazi gazdasági válság

A brit pénzügyminiszter szerint csak most kezdődik az igazi gazdasági válság

Bödőcs Tibor: Lehet, hogy jövőre jelentkezem az SZFE-re

Bödőcs Tibor: Lehet, hogy jövőre jelentkezem az SZFE-re

Mihez kezd egy valóságshow a nemi erőszakkal?

Mihez kezd egy valóságshow a nemi erőszakkal?