szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt elnök az amerikaiak bizalmát erősítené a vakcinákban.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Ha rendelkezésre áll majd a koronavírus elleni oltás, Barack Obama nemcsak beadatja magának, de kész filmre is venni a pillanatot. A volt elnök erről a Joe Madison Show-ban beszélt. Az elnök célja, hogy erősítse az amerikaiak bizalmát a tudományban és az oltásokban.

Erre szükség is van, felmérések szerint ugyanis sok amerikai szkeptikusan áll hozzá a koronavírus elleni vakcinákhoz, ami veszélyezteti a járványügyi intézkedések hatékonyságát. Egy októberi Gallup-kutatás szerint tízből csak hat amerikai oltatná be magát.

Egyébként George Bush és Bill Clinton is jelezte, hogy beadatja magának a koronavírus elleni oltást, amint az megkapja az amerikai egészségügyi hatóságok engedélyét. A Pfizer és a Moderna vakcináit várhatóan a következő hetekben fogják engedélyezni. Ha ez megvan, akkor első körben az egészségügyi dolgozók és az idősotthonokban élők kapják meg az oltást.

Barack Obama elegánsan kitessékeli Donald Trumpot a Fehér Házból

A volt elnök új memoárja, az Egy ígéret földje pont akkor kerül az amerikai könyvesboltokba, amikor az utóda a hatalomhoz való makacs ragaszkodásával még mélyebbre ássa az országát kettéválasztó szakadékot. Barack Obama a könyvében a kételyek és csalódások megfogalmazása mellett egy pillanatra sem inog meg optimista hitében és idealizmusában, hogy az Amerikának nevezett nagyszerű, folyamatosan zajló kísérletben mindig lehetséges az előrelépés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
656 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett valaki egy régi Batman-képregényért

656 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett valaki egy régi Batman-képregényért

Belebukott a holland kormány a családtámogatási botrányba

Belebukott a holland kormány a családtámogatási botrányba

A Fidesz egy stadion árát adja a fiatal dolgozóknak a választás előtt

A Fidesz egy stadion árát adja a fiatal dolgozóknak a választás előtt