szerző:
-t-
Tetszett a cikk?

A konyha ördöge séfkabátját elegáns öltönyre cserélte, és nagy tétekben játszik.

Gordon Ramsey több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa, világszerte ismert szakács, akinek televíziós főzőműsorai rendre egekbe törő nézettséget és bevételeket értek el számos országban. Mindjárt az első sorozat címe egyúttal a "névjegye" is lett: A konyha ördöge (Kitchen Nightmares), amire csak ráerősített A pokol konyhája (Hell’s Kitchen). S kétségtelen, hogy a – finoman szólva – nyers modora jó befektetésnek bizonyult. A koronavírus-járvány viszont nála is nagyot tarolt, az Egyesült Királyságban 18 helyet kellett bezárnia étteremláncából.

Sopánkodás helyett átmenetileg pályát módosított, és a médiaszereplés más műfaját választotta. Annyira megtetszett neki a – nem mellesleg – saját televíziós produkciós társasága, a Studio Ramsay által készített Bank Balance (Bankegyenleg) című show, hogy úgy döntött maga vezeti a játékot. A műsor premierjére február 24-én került sor a BBC One közszolgálati tévécsatornán.

A műsor egy szellemi és ügyességi vetélkedőjáték, amelyben a játékospárok a helyesen megválaszolt kérdések után különböző értékű és súlyú aranytömböket kapnak. Ezeket kell elhelyezniük/felhalmozniuk egy négykarú, mérlegszerű tartópultra, mégpedig úgy, hogy mindig egyensúlyban maradjanak. Azoknak a pároknak, akiknek sikerül végigvinniük a játékot, vagyis az aranytömbök egyensúlyban maradnak, hatalmas nyeremény, 100 ezer font, mintegy 42 millió forint üti a markukat. A vidám, bár a nagy tét miatt feszültséggel teli játék igazi valóság-show-nak tűnik, hiszen megmutatja, milyen könnyen lehet nyerőnek lenni az életben, ugyanakkor egyetlen hibás döntés miatt sokat, pontosabban mindent elveszíthetünk.

Gordon Ramsay, aki a Bank Balance játékmestereként sem fogja vissza magát, így nyilatkozott az új szórakoztató produkcióról: „Olyan intenzív játék, ahol nagyot lehet nyerni, és még nagyobbat veszíteni, ahol a kudarc és a siker közötti különbség mindig egyensúlyban van.”

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabaddá tették a repülést Ausztrália és Új-Zéland között, másnap koronavírusos lett egy reptéri dolgozó

Szabaddá tették a repülést Ausztrália és Új-Zéland között, másnap koronavírusos lett egy reptéri dolgozó

Jön a vezeték nélküli fejhallgató, amit fénnyel is lehet tölteni

Jön a vezeték nélküli fejhallgató, amit fénnyel is lehet tölteni

Financial Times: A sajtószabadság ellenségei ellen a legjobb védekezés a támadás

Financial Times: A sajtószabadság ellenségei ellen a legjobb védekezés a támadás