Hivatalos: elmarad idén a Balaton Sound és a VOLT

Hivatalos: elmarad idén a Balaton Sound és a VOLT

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fesztiválok időpontját a szervezők 2022-re tolják.

„A Balaton Sound mára Európának egyik fontos, Magyarországnak pedig a legjelentősebb elektronikus zenei fesztiválja lett, amely komoly turisztikai vonzerővel bír, és több tízezer hazai és külföldi vendéget jelent évente.

Egyelőre azonban nem látjuk annak realitását, hogy nyár közepére a nemzetközi turisztikai forgalom ilyen mértékben újrainduljon Európa-szerte, mindemellett pedig a hazai közönségünk biztonsága és egészsége számunkra mindennél fontosabb.

Ezért azt a fájó döntést kellett meghoznunk, hogy legközelebb 2022-ben nyitjuk meg a fesztivál kapuit” – mondta Fülöp Zoltán fesztiváligazgató abban a közleményben, amelyet a Sziget Sajtóiroda küldött szerkesztőségünknek.

„A közönséghez és a fellépőkhöz hasonlóan mi is arra készültünk, hogy idén végre újra találkozhatunk Sopronban és Zamárdiban. A Telekom VOLT Fesztivál a portfóliónk legkorábbi eseménye, hiszen idén júniusra terveztük a kapunyitást. Mára annyira közelivé vált ez az időpont, hogy kénytelenek voltunk a halasztás mellett dönteni. Most, a járvány harmadik hulláma közepén, még azt sem látjuk, hogy egyáltalán mikor lehetne elindítani a kampányt, a jegyértékesítést, így pedig

lehetetlen egy nyár eleji nagy fesztivál biztonságos megvalósítása.

Az idei line-uppal a megszokottnál jóval korábban készültünk el, azonban még meghirdetni se volt lehetőségünk a 2021-es sztárokat. Közben a háttérben ma már azt is látjuk, hogy a nemzetközi turnék is sorra maradnak el a bizonytalanság miatt” – közölte Lobenwein Norbert, a VOLT alapítója.

A szervezők azt is elárulták, mindkét esetben felmerült, hogy egy nyár végi, alternatív időpontot keressenek a két eseménynek. „Erre a fesztiválok mérete és nemzetközi léptékei miatt sajnos nem találtunk a fellépőkkel is egyeztethető, biztonságos megoldást. Bízunk abban, hogy hűséges látogatóink megértik a döntésünket, és türelmesen kitartanak, hogy 2022-ben felejthetetlen fesztiválélményekkel térhessünk vissza” – tették hozzá.

Megkérdeztük, mit terveznek a Szigettel, de ott még nincs döntés. "Néhány héten belül az is kiderül" - tudtuk meg.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások