szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Damon Weaver gyerekként, 2009-ben készíthetett interjút az amerikai elnökkel, Joe Bident még alelnökként kérdezte.

23 éves korában meghalt Damon Weaver, aki 2009-ben, 11 éves korában interjút készíthetett az akkori amerikai elnökkel, Barack Obamával – írja a New York Times. Az interjúban Weaver főképp az oktatásról kérdezte az elnököt, például arról, hogyan tervezi fejleszteni az iskolákat az olyan elmaradottabb környékeken, ahonnan ő is származik, de szóba került Obama kosárlabda-tudása is. Az elnök az interjú után azt mondta: mivel Weaver nagyon jól vezette az interjút, "valamit biztosan jól csinálnak" az iskolában, ahonnan érkezett.

Weaver alighanem az egyetlen volt, aki kisgyerekként az Amerikai Egyesült Államok két elnökével is interjúzhatott: még az Obama-interjú előtt beszélgetett kamerák előtt Joe Bidennel is, akkor még csak mint Obama elnök futótársával (és persze alelnökével).

Weaver később is interjúzott még sztárokkal, az egyetemi csatornán pedig ő közvetítette Biden elnök beiktatását, amelyen meginterjúvolta Oprah Winfrey-t és Samuel L. Jacksont is.

Halálának okát a család nem tette közzé.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vándor Éva Élet+Stílus

Barack Obama elegánsan kitessékeli Donald Trumpot a Fehér Házból

A volt elnök új memoárja, az Egy ígéret földje pont akkor kerül az amerikai könyvesboltokba, amikor az utóda a hatalomhoz való makacs ragaszkodásával még mélyebbre ássa az országát kettéválasztó szakadékot. Barack Obama a könyvében a kételyek és csalódások megfogalmazása mellett egy pillanatra sem inog meg optimista hitében és idealizmusában, hogy az Amerikának nevezett nagyszerű, folyamatosan zajló kísérletben mindig lehetséges az előrelépés. Nem is szólva arról a hasznos figyelmeztetésről, hogy a demokráciát az emberek nem örökölték, hanem közösen és tevőlegesen kell megalkotniuk.

Vándor Éva Élet+Stílus

Vajon mit lát Barack Obama, ha a tükörbe néz?

A volt elnök memoárja, az Egy ígéret földje tulajdonképpen krónikája annak, hogy milyen elnöknek lenni. És óhatatlanul annak is, hogy milyen fekete elnöknek lenni Amerikában. Barack Obama kemény önvizsgálatot tart, miközben felidézi a fehér házi éveit és az odavezető utat, de tükröt tart Amerikának is. Nem állítja, hogy könnyű a szembenézés.