szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy felmérés szerint még lenne is esélye a győzelemre.

A Politico a színészhez közel álló források elmondása alapján úgy tudja, hogy a texasi születésű, családjával jelenleg Austinban élő színész valóban kacérkodik a politikai karrier gondolatával, és 2022-ben akár el is indulna a texasi kormányzói posztért. A lap úgy tudja, hogy Matthew McConaughey már meg is keresett a texasi politikai körökben befolyásos embereket, mint például egy vagyonos republikánus vezérigazgatót, hogy a lehetséges indulásáról tárgyaljanak.

A politikai elemzők többsége szerint McConaugheynek nem lenne esélye, és szerintük nem is lenne bölcs dolog a sztárságból átnyargalni a politika világába. Ugyanakkor egy republikánus stratéga szerint kár alábecsülni az Oscar-díjas színész esélyeit. „A celebritás nagyon sokat számít ebben az országban... Nem egy C-listás színészről van szó, akit senki sem szeret. Van karizmája” – fogalmazott Brendan Steinhauser.

Az élet császára, avagy mégis mihez kezdjünk Matthew McConaughey fura álmaival?

Ha egy időre elmenekülnénk egy olyan életbe, amely színesebb és szagosabb a valóságnál, Matthew McConaughey széles mosollyal és egy kacsintással felkínálja a lehetőséget a Zöldlámpa című memoárjában. Az Oscar-díjas színész sokszor motivációs trénereket is megszégyenítő következtetéssekkel tekint vissza a spirituális és a szakmai útkeresésére, és egyáltalán nem oszlatja el a feltételezést, hogy ő bizony az élet császára - aki még a nedves álmokat is valóra váltja.

Matthew McConaughey számára nem is teljesen ismeretlen terep a köz érdekében cselekedni. A Just keep livin alapítványát a feleségével együtt fiatalok megsegítésére hozta létre, a texasi jégeső pusztításának áldozatai számára pedig dollármilliókat gyűjtött össze. Egykori egyetemén, az austini Texasi Egyetemen „kulturális miniszternek” nevezték ki, és oktat a Moody College of Communicationon.

A Hollywood Reporter azt írja, hogy a Dallas Morning News hírlap és a tyleri Texasi Egyetem múlt havi közvéleménykutatása szerint McConaugheynek lenne esélye megnyerni a választásokat a déli államban. Az 1126 főn elvégzett felmérés szerint a Texasban regisztrált szavazók 45 százaléka voksolna a színészre, és csak 33 százalékuk a jelenlegi kormányzóra, Greg Abbottra. 22 százalékuk valaki más mellett tenné le a szavazatát.

Az egyelőre nem világos, hogy a kormányzói posztért a Mielőtt meghaltam, a True Detective és A Wall Street farkasa sztárja milyen színekben indulna.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!