szerző:
MTI

Felmentették a brazil labdarúgó-válogatott koordinátori posztjáról a korábban játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Mario Zagallót.

A 74 éves szakembernek - aki a németországi vb-n Carlos Alberto Parreira mellett dolgozott asszisztensként - a brazil futballban bekövetkező strukturális változások miatt kell távoznia. "Zagallo neve egybeforrt a nemzeti csapattal. Megvan a tapasztalata és a képessége, hogy tovább segítse labdarúgásunkat" - mondta Ricardo Teixeira, a szövetség (CBF) elnöke.

A veterán edző 1958-ban és 1962-ben játékosként, majd 1970-ben szövetségi kapitányként nyert világbajnokságot. Az 1994-es amerikai vb alatt szintén Parreira segítője volt, majd 1998-ban ezüstérmet szerzett, ismét szövetségi kapitányként.

A CBF hétfőn nevezte meg az új szakvezetőt a korábbi válogatott csapatkapitány Dunga személyében.

Eközben biztossá vált, hogy nem hagyja el a másodosztályba visszasorolt Juventust Pavel Nedved, az olasz bundabotrányba keveredett klub cseh futballsztárja. A 33 éves, aranylabdás középpályás annak ellenére döntött a Serie B mellett, hogy hívta az AS Monaco, továbbá szaúdi és katari klubok is megkeresték.

A prágai sajtó szerint elképzelhető, hogy Nedved - korábbi szándékai ellenére - folytatja pályafutását a válogatottban, amely már a csoportkör után búcsúzott a németországi világbajnokságon.

A bundaügyben született másodfokú - a korábbihoz képest enyhébb ítéleteket hozó - határozat szerint a Juventus a korábbi 30 helyett 17 pont levonással vág neki a másodosztálynak, továbbá megfosztották két legutóbbi bajnoki címétől. Az idei aranyérmes így az Internazionale lett.

MTI Foci-Eb

A Juve ügyvédje elfogadná a B ligába sorolást

Az olasz labdarúgás legnagyobb botrányában központi szerepet játszó Juventus ügyvédje szerint az ügyész által javasolt harmadosztályba sorolás túlzott büntetés lenne az együttes számára.

MTI Világ

A Fiat kitart a Juve mellett

Az AC Milan labdarúgócsapatának vezetői még nem tettek le arról, hogy az olaszországi bundabotrányban a fellebbviteli sportbíróság számukra kedvező döntést hoz - várhatóan kedden -, és a klub elindulhat a Bajnokok Ligájában. Több olasz lap is arról írt, hogy a botrány következtében a tulajdonos Fiat eladja az egyesületet, de azt a cég cáfolja.

MTI Világ

Az Inter magának akarja a Juve aranyát

Az Internazionale bejelentette igényét az olasz futballbotrányban való részvétele miatt az utóbbi két bajnoki címétől megfosztott és a másodosztályba száműzött Juventus idén megnyert aranyérmére.

MTI Foci-Eb

A brazil edző a hátsó ajtón távozott

Hazatért a németországi labdarúgó-világbajnokságra címvédőként érkezett, de meglepetésre már a negyeddöntőben búcsúra kényszerült brazil válogatott, amelyet - ahogy várni lehetett - nem köszöntött ünneplő tömeg, a szurkolók és a média dühétől tartó Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány pedig egy hátsó ajtón távozott a repülőtérről.

MTI Foci-Eb

Juventus: Deschamps az új edző

Az olasz labdarúgóbotrányban és vb-győzelemben leginkább érintett klub, a Juventus vezetői a francia Didier Deschamps-ot nevezték ki az együttes edzőjévé.

MTI Világ

A Juventus teljes vezetősége lemondott

A Juventus labdarúgócsapatának teljes vezetősége lemondott a klub körül kialakult botrány miatt. A torinói egyesület mindenféle magyarázat nélkül, közleményben hozta nyilvánosságra a hírt.

MTI Világ

Az Interé a Juve bajnoki címe

Az Internazionalénak ítélték oda az olasz futballbotrányban való részvétele miatt az utóbbi két bajnoki címétől megfosztott és a másodosztályba száműzött Juventus idén megnyert aranyérmét.

"Ezt a döntést mindenkinek meg kell hoznia: ne éljünk hazugságban!"

"Ezt a döntést mindenkinek meg kell hoznia: ne éljünk hazugságban!"

Leghamarabb 25 év múlva szabadulhat a népligeti gyilkos

Leghamarabb 25 év múlva szabadulhat a népligeti gyilkos

Novemberben indul a Google videojátékos okossága, amelyhez csak internet kell

Novemberben indul a Google videojátékos okossága, amelyhez csak internet kell

Éjféli záróra és megrendszabályozott Airbnb-k – mihez kezd a bulinegyeddel Niedermüller Péter?

Éjféli záróra és megrendszabályozott Airbnb-k – mihez kezd a bulinegyeddel Niedermüller Péter?

Vödörben tartja érmeit Hosszú Katinka

Vödörben tartja érmeit Hosszú Katinka

Halálra gázolt a vonat egy embert Keszthelyen

Halálra gázolt a vonat egy embert Keszthelyen