szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hoffmann Oszkár, az Articsóka étterem séfje megosztotta velünk a kagylóból készült étel elkészítésí receptjét.

Szent Jakab kagyló cheddar sajttal gratinírozva

© Stiller Ákos
Hozzávalók:
25 dkg Szent Jakab kagyló
20 dkg vörös cheddar 
6 dkg sárgarépa
5 dkg póréhagyma
8 dkg cukkini
4 dkg angol zeller
6 dkg kaliforniai paprika
1 dkg korinader
1 csomag snidling
1 csomag zöld petrezselyem
2 dkg fokhagyma 
1 dl olívaolaj
1 db lime
1 dl fehérbor
8 cl tejszín 


Elkészítés:
A kagylót a fűszeres olívaolajban egy órát állni hagyjuk, miután ezzel megvagyunk, a finomra metélt zöldségeket vajon félig megpirítjuk, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. A kagylóhúst a pácolajban elősütjük, majd fehérborral készre pároljuk (kb. 3 percig). A cheddar sajtot a tejszínnel felolvasztjuk. A zöldséget kagylóhéjba, vagy porcelán edénybe halmozzuk, ráhelyezzük a kagylót, bevonjuk a sajttal, majd sütőben 180 fokon 2 perc alatt készre sütjük.
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

hvg.hu Gasztro

Konyhalesen: a Spoon hajó receptjeiből

A Spoon hajó séfje, Beke Zsolt segítségével mi is kipróbálhatunk egy-egy különlegesebb menüsort, vagy csak belőle egyes fogásokat. Hagyományos ételek egyedi elkészítéseit ajánlja, de a receptek ötletet is adhatnak önálló kreációk elkészítéséhez.