szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Borokkal, sajtokkal és különleges étkekkel várja az érdeklődőket a IV. Budai Gourmet Fesztívál május 30. és június 1 között. Ezen a három napon a kulináris örömök hódolóié a Millenáris Park.

Pacal carbonare, libamáj millefuille, zöldalmával és karamellizált kecskesajttal, burgonya espuma erdei gombákkal és buggyantott fürjtojással - csupán néhány ínyencség a fesztivál kínálatából, amelyet a főváros jeles séfjei prezentálnak. A rendezvény, a majd’ száz különböző típusú sajtkülönlegesség és a több száz féle bor mellett, idén több, a magyar gasztronómiában új utakat kereső étterem étkeiből kínál válogatást. Többek között itt lesz például a Bock bisztró, a Segal, az Alabárdos és az Onyx étterem.

A Magyar Gasztronómiai Egyesület támogatásával közel tucatnyi éttermet sikerült megnyerni arra, hogy bemutassák, hol tartanak a konyha újraértelmezésében - nyilatkozta Haris György, a rendezvény szervezője.

A borászatok a 2006 és 2007-es boraikat kóstoltatják, amelyek közül nem is egy igen nagy klasszist mutat. Nőtt a részt vevő borkereskedések száma is, a világ minden részéből származó borokat lehet kóstolni és vásárolni .Nem hiányozhatnak a legnagyobb párlatházak sem, így több mint 50 cég vonul fel a fesztíválon.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Gőgh Csilla Gasztro

Fondü,raklett, avagy grillezett sajt

Ha egy valamirevaló svájci étterem ajtaján benyitunk, az első,ami megcsapja az orrunkat a szinte émelyítő sajtillat. S ha nem a fondütálak felől jön, akkor biztosan: raklett. Azaz grillezett sajt, amelyhez feltétlenül krumplit, legfeljebb még zöldséget esznek. Az biztos, hogy nem tartozik a diétás fogások közé.

hvg.hu Gasztro

Megvannak a fesztiváldíjas borok

Évről évre több ezren látogatnak el az Etyeki Pincefesztiválra, ami nemcsak a nagyközönség körében népszerű, de mostanra a szakma rangos seregszemléjévé vált.