szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igazi ízkavalkáddal várják az ínyenceket a pünkösd utáni első héten a Millenáris Parkban. A Budai Gourmet Bor- Pezsgő- és Sajt Fesztivált az idén harmadik alkalommal rendezik meg.

A tavalyi pozitív visszajelzések is megerősítették a szervezőket, hogy érdemes hagyományt teremteniük ezzel a gasztronómiai programmal. Az idén a Millenáris Park először ad otthont  a fesztiválnak – május 31. és június 3. között - , ahol minden körülmény adott egy vonzó kulináris, borturisztikai eseménysorozathoz.

A négy napos fesztiválon az ország ismert és jó nevű pincészetei szinte teljes körűen részt vesznek , az összes történelmi borvidék képviselteti magát. A közel 50 kiállító között neves sajtkészítők- és importőrök, pezsgőgyárak is bemutatkoznak.  
HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Vétek György Gasztro

Bock Cuvée tizenöt tételben

Minden borban tükröződik a borász karaktere - vallja Bock József, a vezető villányi borász-triumvirátus tagja, aki éppen tíz esztendeje lett az év borásza, s azóta számos hazai és nemzetközi elismerést gyűjtött be. Meg merte tenni azt, amit Magyarországon más borász még soha: ha szűkebb nyilvánosság előtt is, de végigkóstoltatta tizenöt évjárat borát – a Bock Cuvée-t 1991-től 2005-ig.

hvg.hu Gasztro

Elnökválasztástól a borfaluig

A borról mindenkinek jó élményei vannak. Legyen szó a Magyar Szőlő-és Bortermelő Szövetség új elnökéről, a magyar-szlovák borúrtól vagy egy borfaluról Veszprémben, a lényeg, hogy szervesen kapcsolódjon a borokhoz...

hvg.hu Gasztro

Kié a legjobb pálinka?

Ismét bizonyítottak a hazai párlatok a szakma legnagyobb közép-európai versenyén, a Destillata 2007-en. Magyarország – akárcsak tavaly – bronzérmes lett az összesítésben.

hvg.hu Gasztro

Az Első Pesti Borrandevú

A tavalyi két, nagy sikerű fesztivál után az idén márciusban a Falk-Art-tal nyitották a szezont a galériások. Legutóbb április 12-én a Pintér Galériában került sor az Első Pesti Borrandevúra.

MTI Gasztro

Naspolyapálinka és társai

Pálinka? Akkor biztos szilva, körte vagy barack, gondoljuk. Ám bodzából, naspolyából, somból, berkenyéből vagy galagonyából is remek pálinka készülhet.