szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lassan Budapest egyik legkedveltebb fesztiválhelyszíne lesz a Millenáris Park. Néhány hét múlva, július elején az első hazai kávé- és koktélfesztivált is itt rendezik meg.

A július 3-6. között megrendezésre kerülő négy napos rendezvény egyaránt szól a szakmának és a fogyasztóknak. Profiktól leshetjük el  a kávéfőzés és koktélkészítés, szervírozás fortélyait, miközben kultúrtörténeti ismeretekkel is gazdagodhatunk.

A fesztivál idején a szakmában dolgozó baristák és mixerek workshopok keretében ismerkednek a piac  újdonságaival, cserélik ki tapasztalataikat. A szakmai versenyeken több kategóriában mérkőznek meg a kávé- és koktél- készítés művészei.

A szervezők szerint a szakemberek összefogásával, egy kulturált fogyasztói réteg kinevelésével  fejlődhet a szakma is. S remélhetőleg újra divatba jönnek az irodalmi, politikai, művész kávéházak; az esti kellemes szórakozások központjai pedig mind inkább a koktélbárok lesznek.

A kávé- és koktélkészítés sajátos művészet. Ki-ki szinte muzsikusa a saját „hangszerének”. Az igazi koktélkészítés pedig kifejezetten testre szabott – állítják a mesterek. A vendég napjához, kedvéhez, hangulatához kell igazodni. A kiváló mixer jó emberismerő, mindent lát a szemben és az arcon.

A koktél persze nemcsak szesztartalmú lehet, hanem alkoholmentes is: gyümölcs-, zöldség-, tejalapú koktélokkal várják majd a fesztiválon a gyerekeket. Az eseménysorozatnak mind a négy napja más-más hangulatra, „főszereplőkre” van kitalálva. Első nap: pezsgő, konyak, francia sanzon, bárzongoristák. A másodikon hideg vodka, a harmadikon tüzes tequila és kisérőnek salsa buli. Az utolsó nap a whisky jegyében zajlik.

A rendezvényen 40 kiállító és 60 program várja a látogatókat. Két világ- egy érzés. Más hangulatok, más szokások, más színek, más ízek. Egy biztos, kávézni vagy koktélt inni élmény.  

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Gőgh Csilla Gasztro

Gyorsétterem koktéllal

Pár hónapja, hogy Mexikó megjelent a pesti Teréz körúton. Az Arriba Taqueria egy olyan gyorsétterem, ahonnan az embernek nincs kedve gyorsan távozni. Egy igazi Margarita koktél vagy egy üveg kukorica sör a vacsora mellé, s már el is röpül az este.