szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak azért, mert a kelleténél többet mutat a mérleg, vagy éppenséggel, ha leülünk, saját magunkat találjuk az ölünkben, még nem kell leszokni az evésről. Akár élvezhetjük is.

Például a fogyis fasírtot: 50 dkg sovány, kétszer darált marhahús és 15 dkg zsírszegény, átpasszírozott tehéntúró. Kötőanyagnak 1 darab egész tojás, az ízlelőbimbóknak 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kicsi vöröshagyma lereszelve, pici őrölt pirospaprika és bors, ízlés szerint (tengeri) só. Az összes hozzávalót masszává dolgozzuk és hagyjuk, hogy 10 percet pihenjen a tortúra után. Vizes kézzel pogácsákat formázunk belőle, kevés olajon megsütjük.

A köretnek megszokott rizst, krumplit tartsuk meg jó emlékezetünkben, s helyébe kerüljön póréhagyma. Egy termetesebb darabot 1 centis karikákra vágunk, olajon vagy vajon üvegesre párolunk. Meglocsoljuk citromlével, ízesítjük borsikafűvel, kevés sóval (vagy használhatunk csak fűszersót), és fedő alatt puhítjuk, nem kell, hogy szétfőjön, az majd a főzelék lesz… A végkifejletnél frissen aprított petrezselyemmel meghintjük. Tálaláskor még rákanalazhatunk kevés kefírt vagy joghurtot. Desszert helyett, éljünk édes életet.

Gyimesi Zsuzsa Terítéken c. sorozatából


HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!