szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár manapság is megtalálható néhány étlapon, a szuflé szinte már retró étel, pedig nagyon különleges és finom. Maga az elkészítés nem olyan bonyolult, egy hátránya van, hogy azonnal kell tálalni, mert amint kivesszük a sütőből, elkezd összeesni. Sós és édes szuflé ötletek következnek most.

Régóta szerettem volna kipróbálni pár felfújt receptet, de sajnos az amúgy elég jól felszerelt konyhánkból hiányzott az ehhez szükséges eszköz, a kis hőálló porcelán tálka. Persze nagyot is lehet használni, de az mégsem ugyanaz, nem beszélve arról, hogy mindig is vonzódtam az olyan egyszemélyes adagokhoz, mint a „minitorták”. Valahogy jobban kielégítik a birtoklási vágyamat, mint egy szelet a normál méretű változatukból. Ilyen tálka egyébként minden háztartásban megtalálható, ezért is érthetetlen számomra, hogy nekem hónapokba került, míg végre beszereztem, ugynis a szuflétálka mindenhol hiánycikk volt. Végül jött a karácsonyi ajándékozás, és már végre magaménak tudhatok 6 darab fehér, bordázott, tökéletes méretű tálkát. Lássuk, mire mentem vele!

A life-style.hu házitündérének receptjeit és ételfotóit ide kattintva érheti el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!