szerző:
Sz. J.

Nemrég nyílt egy igazán különleges hely Budapesten. Még nem nagyon volt hasonló sem idehaza. Ahogy az ember belép, szinte olyan mintha nem is Magyarországon lenne. Trendi, dizájnos, mégsem tolakodó, letisztult formák, nyersbeton, fekete csövek a plafonon, egyszerű mégis látványos gömblámpák, és persze nem utolsósorban a megvilágított polcokon peckesen sorakozó borok látványa fogadja a betérőt. A pult mögött van egy tábla, amire az éppen aktuális kínálatot írják fel. Merthogy itt minden nap 60 féle borból lehet kóstolni.

A Drop Shop magát borbárként és borszaküzletként is definiálja, ugyanis amit megkóstolunk, s nagyon megízlik, azt rögön levehetjük a polcról és haza is vihetjük. Sőt interneten is rendelhetünk tőlük. Az árak teljesen barátiak, a kóstolás körülbelül 370 forinttól indul, a legolcsóbb üveg bor körülbelül 1500 forint, a határ persze a csillagos ég – van 89 ezer forintos üveg is 1984-ből.

Itt minden a borról szól...
©

A kínálatban szerepelnek külföldi és haza borok is, nagyjából hatvan-negyven százalékos arányban. A Drop Shopba betérő vendégek készséges kiszolgálással találkozhatnak, ugyanis a táblára felírt borok nagy részét valószínűleg nem is ismerik, így tanácsot „kell”, hogy kérjenek a pultostól/eladótól, aki elképzeléseket figyelembe véve fog ajánlani valamit a vendégnek. „Nálunk minden a bizalomra épül, s ez határozza meg az üzlet egyedi hangulatát" – mondja Hébenstreit Ádám, az üzlet egyik tulajdonosa. Igyekszünk olyan pincészetek borait megismertetni az emberekkel, ami nem a kifejezett mainstream kategória, s nem kaphatóak bármelyik szupermárketben – teszi hozzá a borszakember.

Mindemellett kéthetente változó témákkal igyekeznek minél teljesebben, színesebben bemutatni egy-egy bor fajtát, illetve területet. De vajon hogyan tudnak egyszerre ennyi bort nyitva tartani, úgy hogy a borok minősége ne romoljon? Az úgynevezett Pot bar rendszert alkalmazzák – ami eddig egyedülálló itthon –, 300 szilikondugóval és különleges vákuum technológiával dolgoznak.

Megkóstoltuk, s finom volt
Ruffino Griffe Galestro - Toscana 2009
Falanghina dei Feudi di San Gregorio 2008
Ruppert pince Kékfrankos Rose
Cézár pincészet Cabernet Sauvignon Nagyrada 2006

A Drop Shop egyfajta tapas bárként is működik, a Tasting Zone találó kifejezés az üzletre. Kóstolhatunk sültpaprika krémet, fekete olivás pesztót, concasse-t, különleges sonkákat és felvágottakat, sajtokat, valamint minden hónapban új tapas kínálat van, aminek összeállítására mindig más éttermes barátját kéri fel a tulajdonos. Ebben a hónapban Gianni, a Pomod’oro színeiben házi marinált szardellát, lazac carpacciot, vitello morferrinát, nyúlroládot parajjal, s aszaltszilvás tenerinát álmodott a Drop Shop kiváló nedűihez. "A minőségi borok mellé kizárólag minőségi falatokat kínálunk (ne szalámis kennyérre gondoljanak), de elsősorban borbártvagyunk, hozzánk nem vacsorázni jönnek az emberek, nálunk tényleg minden a borról szól" – hangsúlyozza Hébenstreit Ádám. A borok mellett kiváló pezsgőket, champagne-okat, a Zimek pálinka manufaktúra pálinkáit, valamint házi szörpökből készült limonádékat is megkóstolhatunk.

DROP SHOP
1055 Budapest Balassi Bálint utca 27.
Nyitva: H-P 8-24h-ig, Szo-V 11-24h-ig
Tel.: +36 30 345 3739
[email protected]

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Lezuhant egy orosz szuperszonikus bombázó

Lezuhant egy orosz szuperszonikus bombázó

Lakáskiadással egészíti ki a jövedelmét a leváltott Paks-ügyi államtitkár

Lakáskiadással egészíti ki a jövedelmét a leváltott Paks-ügyi államtitkár

Mindegy, milyen telefonja van, ingyen letöltheti rá az egyik legnépszerűbb kártyajátékot, az Unót

Mindegy, milyen telefonja van, ingyen letöltheti rá az egyik legnépszerűbb kártyajátékot, az Unót

Az Aldinál vagy a Lidlnél lehet-e jobban keresni? Attól függ, mennyi időt dolgozik az ember

Az Aldinál vagy a Lidlnél lehet-e jobban keresni? Attól függ, mennyi időt dolgozik az ember

Inkább fizet sok nyugdíjas, csak ne kelljen a netbankot használnia

Inkább fizet sok nyugdíjas, csak ne kelljen a netbankot használnia

Napkeltétől kutatnak tovább a Premier League-csatár repülője után

Napkeltétől kutatnak tovább a Premier League-csatár repülője után