szerző:
I. N.
Tetszett a cikk?

Augusztus végén rendezik meg Magyarország első Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztiválját. Kíváncsian várjuk.

Jóllehet az utóbbi években borfesztiválokon és gasztronómiai kiállításokon is egyre másra tűntek fel a pezsgők, amelyeket szakértők útmutatásaival kóstolhattak az érdeklődők, önálló fesztivált idehaza még nem szenteltek a nemes nedűnek. A hírek szerint ennyiféle exkluzív champagne-t és pezsgőt sehol nem sorakoztattak még fel, mint amennyi augusztus 25-én, a gellérthegyi Búsuló Juhász étteremben tartandó I. Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztiválon (Pezsgő Világ) lesz.

Gyimesi Zsuzsa

A mindössze egy naposra tervezett, és már csak a részvételi díj okán is, exkluzívnak vélhető rendezvényen gyakorlatilag egy nívósabb palack pezsgő áráért, azaz 30 ezer forintért 27 féle különleges champagne, és további, nagyjából 30 féle cava, prosecco, crémant  és különféle hazai pezsgők kóstolását ígérik a szervezők, ráadásul a nemes nedűkhöz illő ételek társaságában.

A beharangozók szerint szakmai program is segíti az érdeklődők tájékozódását. 16 órától Lukács Szabolcs magyar sommelier bajnok tart előadást a pezsgő italokról, majd Márkus György szakértő beszél Champagne titkairól, a továbbiakban pedig Lloyd Roberts, a Nobu nemzetközi sztárséfje oktatgatja az érdeklődőket a pezsgők és ételek értő párosításáról.

Az éjfélig tartó eseményen többek között a Taittinger, a Laurent-Perrier, a Mailly Grand Cru, a Roederer, a Moët & Chandon és a Dom Pérignon termékeivel lehet közelebbi ismeretséget kötni. Ígérjük, ott leszünk, és beszámolunk a gellérthegyi fesztiválról. Részletes információ a pezsgővilag.hu oldalon.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!