szerző:
-gy-
Tetszett a cikk?

Hogy jó ötlet volt-e a Vajdahunyad várából a főváros szívébe terelni a disznókat, ezen a hét végén eldől. Mangalicafesztivál mától három napon át a budapesti Szabadság téren.

Tekintve, hogy az egész napsugaras héten a várható katasztrofális hétvégéről hallgattuk a híreket, nem irigyeljük sem a kivonuló árusokat, sem a derék négylábúakat, amelyek átmenetileg a volt tévészékház előtt vernek ólat. Kordon helyett kifejezetten ajánlják a szervezők a velük való közelebbi megismerkedést. Előre is minden elismerésünk a potenciális közönségnek, akik az elemekkel dacolva kiállnak a magyar mangalicákért.

©

Hírlik, hogy Belváros-Lipótváros Önkormányzata örömmel fogadta be az immáron ötödik alkalommal megrendezett fesztivált, oly annyira, hogy még kedvezményes parkolási díjakat is megajánl a négy keréken érkező látogatóknak. Akiknek viszont nyilván le kell mondaniuk a lélekmelegítő forralt borokról és pálinkákról. Marad a mangalicakészítmények és ételek kóstolása, vásárfia a kézműves piacról, ahol az immár elmaradhatatlan mézesek, lekvárosok, sajtosok is kínálják portékáikat. Programpont lehet még a drukkolás a főzőverseny részvevőinek, és jó nagy tapsok a könnyűzenei s népzenei műsorok forróvérű, fürge lábú előadóinak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!