szerző:
hvg.hu

Bármiben lefogadnánk, hogy Valentin napon Vincent Thiessé séf is engedményt tesz, és becsempész a menüjébe valami szívecskés meglepetést. Elvégre Párizs a szerelmesek városa. S momentán az egyetlen hely a világon, ahol városnézés közben szolgálnak fel ebédet és pezsgős vacsorát egy emeletes buszon.

Ötödik hónapja, hogy először feltűnt a francia főváros utcáin a Bustronome, oldalán egy jókora villával és a felírattal: Voyage Gourmand. A fekete, üvegtetős kétszintes busz  óránként 15 kilométeres sebességgel gurul végig a turista főcsapásokon a Diadalívtől a Grand Palais-ig, 19 kihagyhatatlan nevezetességet érintve.

 Amint arról a Business Traveller  is beszámol, a busz felső szintjén két- és négyfős asztaloknál 38 teríték várja a vendégeket, az alsó szinten találhatók a kiszolgálóhelyiségek: a konyha, a ruhatár, a mosdó és a persze a vezetői fülke.

©

A terítékhez egy különös "toll" is tartozik, ami leginkább úgy néz ki, mint egy vaskosabb szövegkiemelő. De nem más, mint egy ötnyelvű idegenvezetői kütyű: ha a tollal az étlapon - amely egyúttal térkép is - feltüntetett nevezetességek bármelyikére rábök a kedves vendég, a készülék az előre kiválasztott nyelven már mondja is a történetet, mit kell feltétlenül tudni az adott helyről. Közben meg hozza a pincér a szarvasgombás sabayont, vagy egy szelet bőrén sütött, különlegesen fűszerezett tengeri halat, netán vaskos szelet beaf-et. A Bustronome-ban Vincent Thiessé séf különlegességeit kóstolhatják meg a vendégek.

  A havonta változó menüt a városnézés  körülményeihez igazítja. Az étlapon az évszakoknak megfelelő francia alapanyagokból összeállított tálak szerepelnek, a két órás ebéd alatt négy fogást, a két és fél órás esti városnézés idején hatfogásos pezsgős vacsorát kínál a Bustronome. A menüárak 65 és 125 euró között mozognak, attól függően mennyi s milyen italt választ a kedves gourmand városnéző.

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kiszivárgott: már lehet tudni, milyen új funkciók jönnek az Androidba

Kiszivárgott: már lehet tudni, milyen új funkciók jönnek az Androidba

Négyezer Audi-dolgozó sztrájkolt Győrben

Négyezer Audi-dolgozó sztrájkolt Győrben

Ma is az ügyészségen magyarázkodott Simonka György

Ma is az ügyészségen magyarázkodott Simonka György

Már az RTL csatornáin is "jobban teljesít" Magyarország

Már az RTL csatornáin is "jobban teljesít" Magyarország

5 milliárd forinttal drágult az új soproni uszoda

5 milliárd forinttal drágult az új soproni uszoda

Megkezdte az előkészületeket a tőzsdei kibocsátásra az MKB

Megkezdte az előkészületeket a tőzsdei kibocsátásra az MKB