szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bármiben lefogadnánk, hogy Valentin napon Vincent Thiessé séf is engedményt tesz, és becsempész a menüjébe valami szívecskés meglepetést. Elvégre Párizs a szerelmesek városa. S momentán az egyetlen hely a világon, ahol városnézés közben szolgálnak fel ebédet és pezsgős vacsorát egy emeletes buszon.

Ötödik hónapja, hogy először feltűnt a francia főváros utcáin a Bustronome, oldalán egy jókora villával és a felírattal: Voyage Gourmand. A fekete, üvegtetős kétszintes busz  óránként 15 kilométeres sebességgel gurul végig a turista főcsapásokon a Diadalívtől a Grand Palais-ig, 19 kihagyhatatlan nevezetességet érintve.

 Amint arról a Business Traveller  is beszámol, a busz felső szintjén két- és négyfős asztaloknál 38 teríték várja a vendégeket, az alsó szinten találhatók a kiszolgálóhelyiségek: a konyha, a ruhatár, a mosdó és a persze a vezetői fülke.

©

A terítékhez egy különös "toll" is tartozik, ami leginkább úgy néz ki, mint egy vaskosabb szövegkiemelő. De nem más, mint egy ötnyelvű idegenvezetői kütyű: ha a tollal az étlapon - amely egyúttal térkép is - feltüntetett nevezetességek bármelyikére rábök a kedves vendég, a készülék az előre kiválasztott nyelven már mondja is a történetet, mit kell feltétlenül tudni az adott helyről. Közben meg hozza a pincér a szarvasgombás sabayont, vagy egy szelet bőrén sütött, különlegesen fűszerezett tengeri halat, netán vaskos szelet beaf-et. A Bustronome-ban Vincent Thiessé séf különlegességeit kóstolhatják meg a vendégek.

  A havonta változó menüt a városnézés  körülményeihez igazítja. Az étlapon az évszakoknak megfelelő francia alapanyagokból összeállított tálak szerepelnek, a két órás ebéd alatt négy fogást, a két és fél órás esti városnézés idején hatfogásos pezsgős vacsorát kínál a Bustronome. A menüárak 65 és 125 euró között mozognak, attól függően mennyi s milyen italt választ a kedves gourmand városnéző.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Böjte Csaba személyesen mondott köszönetet Kásler Miklósnak a gyógyulásáért

Böjte Csaba személyesen mondott köszönetet Kásler Miklósnak a gyógyulásáért

Infektológus: Színtiszta demagógia oltásért pénzt ajánlani

Infektológus: Színtiszta demagógia oltásért pénzt ajánlani

71 milliárd forintnyi bitcoin lapul egy jelszóval védett lemezen, de a tulajdonosa nem tudja a kódot

71 milliárd forintnyi bitcoin lapul egy jelszóval védett lemezen, de a tulajdonosa nem tudja a kódot