szerző:
T. S.

Nekünk nagyon jó hír volt a minap, hogy a britek kedvenc sztárséfje a Zsidai gasztronómiai csoporttal éttermet nyit a budai várban. A világsajtót azonban jobban érdekelte a rossz hír: betörők jártak a Pucér Szakács házában. Ezúttal semmi gerillareklám, kamu geg az éppen aktuális főzős tévé show-jának. Valós bűnesetről van szó.

Amíg Jamie Oliver őszi vakációzott családjával az essexi Southendben, betörtek észak-londoni házába. Ennek ugyan már bő tíz napja, de a hír csak a minap kapott publicitást. Nem mellesleg J.O. az Orlando Bloommal közös tévéműsora, a Jamie and Jimmy's Friday Night Feast (Jamie és Jimmy péntek esti lakomája) utolsó idei epizódját forgatta a tengerparti üdülővárosban. Történetesen a világ leghosszabb sétamólóján található Jamie Kávézóban (ami egyúttal fagylaltozó is). Vagyis miközben összekötötte a kellemest a hasznossal, beütött a krach.

Southendi idill David Tennant színésszel
©

A betörés London egyik legexkluzívabb és legdrágább körzetében, Primrose Hillben történt, ahol a sztárséf egy négyszintes, 7 millió fontot érő épületrészben élt eddig feleségével, Jools-sal és négy gyermekével. A bűnesetről hírt adó brit lapokból – köztük a The Guardianből –, amelyek egyaránt hivatkoznak rendőrségi forrásokra és Jamie Oliver sajtó tikárára, az derül ki, hogy a betörők a ház pincéjéből hatoltak be a lakásba, ahonnan  elektromos készülékeket vittek el (pontosan nem említik, mit). Az éjszakai betörésről a rendőröket a szomszéd értesítette, aki reggel nyitva látta a külső bejárati ajtót Jamiéknél. Valószínű, a sietve távozó betörők már nem figyeltek arra, hogy becsukják. De az is lehet, hogy még vissza akartak térni, s minek bibelődtek volna a ki-becsukogatással. Persze ez elég nagy lúzerség lett volna. Az elkövetők még ismeretlenek, a Metropolitan Police nyomozói az épület és a környék külső biztonsági kameráinak videofelvételeit is elemzik, hátha a nyomukra bukkannak.

Az Egyesült Királyságban és külföldön is jól jövedelmező éttermeket tulajdonló, népszerű főzős tévésorozatokat készítő és világszerte 37 millió példányban szakácskönyveit eladó séf a nyáron vásárolt egy 10 millió fontot érő 17. századi műemlék jellegű házat hatalmas parkkal a jelenlegi lakhelyéhez közeli Hampstead-ben, ahová folyamatban van a családja átköltözése. Remélhetőleg a „hívatlan vendégeket” távol tudja majd tartani  új otthonától, ahol olyan hírneves szomszédjai lesznek, mint Kate Mosse, Gerorge Michael és Jude Law.

Jamie Oliver a nagyobb nyilvánosság előtt a betörés óta csak most volt látható, farmer barátjával, Jimmy Doherty-vel, akivel az említett lakomás epizódot jegyzi. Nem látszik, hogy a betörés különösebben megviselte volna, bár a fotókon kicsit mélabúsnak tűnik. Pedig igazán jó társaság veszi körül, a már említett hollywoodi világsztáron, Orlando Bloomon kívül olyan nem kevésbé ismert vendégek tűntek fel a Jamie Kávézóban, mint David Tennant színész, Goldie Hawn Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő és Jack Whitehall humorista.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Két betű van rajta, mégis 270 ezer forintba kerül ez a fülhallgató

Két betű van rajta, mégis 270 ezer forintba kerül ez a fülhallgató

Visszatér a tél, érkezik a hó

Visszatér a tél, érkezik a hó

Újítást tesztel a BKK a jegyautomatáknál

Újítást tesztel a BKK a jegyautomatáknál

Itt az új Fiat Tipo Sport: Leheletnyi Ferrari-életérzés a széles közönségnek

Itt az új Fiat Tipo Sport: Leheletnyi Ferrari-életérzés a széles közönségnek

Újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

Újra találkozik Trump és Kim Dzsong Un

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi

Csunderlik Péter: A száműzött Károlyi