Fellegi: cél a magyar gazdaság újjáépítése

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A nemzeti fejlesztési miniszter ismertette a kormány gazdaságpolitikai prioritásait és az arányos közteherviselést célzó átmeneti válságadók bevezetésének hátterét.

Fellegi Tamás megerősítette: a kormány legfontosabb feladata a magyar gazdaság talpra állítása, és az ambiciózus munkahelyteremtés. A fejlesztési szaktárca vezetője kiemelte, hogy a magyar gazdaság újjáépítésének alapjait a következő egy évben kell lerakni. 

Az átmeneti válságadókkal kapcsolatban hangsúlyozta: azért volt szükség a bevezetésükre, hogy Magyarország pénzügyi stabilitása és a magyar gazdaság megerősödjön. A második Orbán-kormány a kölcsönös tehervállalás jegyében megállapított átmeneti válságadókkal a korábbi szocialista kormányok megszorító gazdaságpolitikája helyett az arányos közteherviselés új modelljét alakítja ki - mutatott rá a fejlesztési miniszter.

Fellegi Tamás a német-magyar együttműködés lehetőségeiről szólva a kutatás-fejlesztésben és az európai Duna régiós stratégia megvalósításában való együttműködést, valamint a közös magyar-német klímakutató intézet létrehozását emelte ki.