szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa a fogyasztók megtévesztése miatt egy millió forintra bírságolta a Szentkirályi Ásványvíz Kft-t szerdán.

A közlemény szerint, a versenytanács megállapította, hogy a Szentkirályi Ásványvíz Kft. szénsavas ásványvizes palackjain 2004. áprilisától használt címkéken alkalmazott jelölésekkel megtévesztette a fogyasztókat.

A Szentkirályi ásványvíz a 2004-es párizsi Aqua-Expo-n a legjobb külföldi szénsavmentes víznek járó 2004. évi "Eauscar díjat" nyerte el.

Ezzel szemben az elmarasztalt cég az általa forgalmazott egyes szénsavas termékeken is feltüntette "Eauscar" díjra utaló jelzéseket. A rendelkezésre álló adatokból megállapítható volt azonban, hogy a szénsavas ásványvíz nem nyert díjat. Ezért a versenytanács azt vizsgálta, hogy ezek a címkék kelthették-e azt a hatást a fogyasztókban, mintha a széndioxiddal dúsított ásványvíz is díjat nyert volna.

A GVH szerint az egyes szénsavas termékeken alkalmazott címkék összhatásukkal azt az üzenetet hordozták, hogy a fogyasztó által éppen megvett szénsavas ásványvízként értékesített áru lett a világverseny győztese.

A versenytanács, a bírság kiszabása mellett kötelezte a vállalkozást, hogy a határozat kézbesítésesétől számított 30 napon túl ne hozza forgalmazza a jogsértő címkével ellátott 0,5 literes szénsavas termékét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Harmincmilliós bírság a Pick Szeged Rt.-nek

Újabb bírságot, ezúttal 30 millió forintot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa a Pick Szeged Szalámigyár és Húsipari Rt.-re, mert a fogyasztók megtévesztésére alkalmas módon "No1" megjelölést alkalmazott 16 termékén.

A spanyol miniszterelnök szerint 3 millió fertőzött van az országukban

A spanyol miniszterelnök szerint 3 millió fertőzött van az országukban

Tovább hízik a káderképző kisgömböc: ingatlanok után újságot vett az MCC

Tovább hízik a káderképző kisgömböc: ingatlanok után újságot vett az MCC

Két év alatt alatt alakíthatja át a kormány a háziorvosi ellátást

Két év alatt alatt alakíthatja át a kormány a háziorvosi ellátást