Pozitív nyitás várható a tőzsdén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Pozitív nyitás várható csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén.

Orosz Dániel, a Concorde Értékpapír elemzője szerint az Amerikában szerdán délután megindult kedvezőbb piaci folyamatok lendületet adhatnak a magyar börzének is, így emelkedéssel indulhat a kereskedés.

Várakozása szerint a szerdán komoly profit realizálást elszenvedett OTP piacára visszaszállingózhatnak a vevők, a Molnál viszont nem vár jelentős árelmozdulást: a papír árfolyama a 29 ezer forintos szint közelében maradhat. A Magyar Telekom esetében az elemző véleménye szerint 950 forintos szint alatt már érdemes a vételen elgondolkozni, a gyógyszergyártóknál pedig folytatódhat a csökkenő trend.

A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy napközben a dollár árfolyamára érdemes figyelni. A dollár szerdán jelentős erősödésnek indult az euróval szemben, ami kedvezően hatott a részvénypiacokra, ha azonban fordul a trend, és a dollár ismét gyengülni kezd, az nem kedvez a hazai piacnak sem.

A BUX szerdán 375,92 pontos, 1,27 százalékos csökkenéssel 29.337,67 ponton zárt. A részvénypiac csaknem 70 milliárd forintos forgalmat ért el, a legnagyobb, 41 milliárd forintos forgalmat ebből a Mol tudhatta magáénak. A vezető részvények közül csak a Magyar Telekom növelte értékét, a másik három papír veszteséggel zárta a kereskedést.

A Mol részvények ára 450 forinttal, 1,54 százalékkal 28 800 forintra csökkent. Az OTP árfolyama 197 forinttal, 1,83 százalékkal 10 573 forintra csökkent. A Richter 600 forinttal, 1,57 százalékkal gyengült, 37 500 forinton zárt. A Magyar Telekom 5 forinttal, 0,52 százalékkal 960 forintra növelte értékét.