szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Németországban tizenöt év óta először csökkent az áramfogyasztás az év első felében, ami elsősorban annak köszönhető, hogy takarékosabbak a berendezések, tudatosabbak a fogyasztók, és enyhe volt a tél.

Az áramtermelők szakmai szervezetének (VDEW) adatai szerint 2007 első felében 279 milliárd kilowattóra áram fogyott Németországban, 1,1 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. amikor 282 milliárd kilowattórát használtak el.

A csökkenés ellenére a német háztartásoknak 20 százalékkal többet kell fizetniük az áramért, mint néhány éve: egy átlagos három fős háztartásban idén 60,20 euró volt a havi villanyszámla, a piac megnyitásának évében, 1998-ban 49,95 euró. Az áremelkedés miatt a fogyasztóknak 47 százaléka igazolt át másik szolgáltatóhoz, vagy új díjszabásra tért át meglévő szolgáltatójánál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A lakosság maradhat a jelenlegi áramszolgáltatójánál

A hazai villamos energia piac 2008. január elsejei teljes liberalizációja után a lakosság és a kisvállalkozók maradhatnak a jelenlegi áramszolgáltatójuknál, akik ettől az időponttól egyetemes szolgáltatók lesznek és amelyekre szigorú szabályok lesznek érvényesek - közölte Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.

MTI Itthon

Áramfogyasztásban rekordot döntött az ország

Megdőlt a magyar villamosenergia-felhasználási rekord, de sehol nem akadozott az ellátás az országban - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő szerdán. A Magyar Villamosenergia-ipari Rendszerirányító Rt. (Mavir) hangsúlyozta, hogy minden idők nyári csúcsfogyasztása dőlt meg ezen a napon.

Kórházakban és egyetemeken is razziázott a hadsereg Mianmarban

Kórházakban és egyetemeken is razziázott a hadsereg Mianmarban

Civil Közoktatási Platform: Táppénzt a szülőknek, oltást a pedagógusoknak!

Civil Közoktatási Platform: Táppénzt a szülőknek, oltást a pedagógusoknak!

Németország a fő célpontja egy új orosz dezinformációs kampánynak

Németország a fő célpontja egy új orosz dezinformációs kampánynak