szerző:
MTI/hvg.hu

Nem kell börtönbe vonulnia a dél-koreai Hyundai autógyártó csoport korrupcióval vádolt elnökének, miután a legfelső bíróság kedden helyben hagyta az első fokú bíróság korábbi hasonló tartalmú ítéletét azzal a feltétellel, hogy öt éven belül nem követ el semmilyen jogsértést. Egyszersmind a bíróság 300 óra közmunka elvégzésére kötelezte az elnököt.

Csung Mong Kun megbánta bűneit. Tovább dolgozhat élete célján
© AP
Csung Mong Kun továbbra is teljhatalmat gyakorolhat a csoport felett, pedig korrupcióval, közelebbről azzal vádolták, hogy több mint 100 milliárd vont (85 millió euró) terelt a vállalati vagyonból egy megvesztegetési alapba, amelyből kijárókat pénzelt és saját számlára is költött.

A 300 óra közmunkának környezetvédelmi tevékenységnek vagy más közösségi munkának kell lennie, előadások tartásával, cikkek írásával nem lehet teljesíteni.

A 68 éves Csungot 2006 áprilisban vették őrizetbe, júniusban egymillió dollárt érő óvadék ellenében szabadon bocsátották. Az ügyészség hat év szabadságvesztést kért, a védelem figyelmeztetést kért a vádlott érdemeire és rossz egészségi állapotára hivatkozva. A cégelnök maga elismerte vétkességét, bocsánatot kért és enyhe ítéletben reménykedett, mert – mint mondta – szeretné elérni munkája célját: a világ ötödik számú autógyárává emelni a Hyundait.

A Hyundai – a hozzá tartozó Kiával együtt – a nagyságra hatodik autógyárcsoport a világon, és 2010-re az első öt közé akarnak kerülni.

Csung Mong Kun a legidősebb még életben lévő fia Csung Ju Jungnak, aki 1947-ben a Hyundai csoportot, majd 1967-ben a Hyundai Motor autógyárat alapította. Csung Mong Kun 1999 óta vezeti a Hyundait, addig a nagybátyja, Csung Sze Jung volt az elnök.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Autó

Luxusterepjáróval támad a Hyundai Amerikában

A dél-koreai gyártó a prémium terepjárók kategóriájában is meg kívánja szorongatni a nagy német és japán gyártókat. A Hyundai Veracruz a BMW X5 és a Lexus RX350 ellenében küzd a vásárlók kegyeiért.

hvg.hu Autó

Hollandok kezébe került a hazai Hyundai

Július 1-jével a Hyundai gyártmányú gépkocsik magyarországi forgalmazásának jogát a holland tulajdonú AutoBinck Holding veszi át a Hyundai Motor Hungary Kft.-től.

MTI Autó

Hat év börtön várhat a Hyundai elnökére

Az ügyészek hat év börtönbüntetést kértek a dél-koreai Hyundai autóipari konszern elnökére, aki ellen sikkasztás, és egyéb törvénytelességek miatt folyik eljárás.

automenedzser.hu Autó

Hyundai-teszt: szebb, jobb, drágább

Az ember sajnál minden elveszített centit abból, ami az övé. A Hyundai mégis kisebbre vette az Accent fazonját. Szebb lett, jobb lett mint elődje és drágább. Eltolódott a hangsúly.

hvg.hu Autó

Díjat kapott a Kia Rio/Hyundai Accent páros

Az edmunds.com amerikai autós portál a 2007-es Kia Rio-t és testvérét a Hyundai Accentet nevezte meg a „A szerkesztők ajánlata” díj nyerteseként a 15 ezer dollár alatti szedán kategóriában. A Kia Rio5 15 ezer dollár alatti kombi kategória győztese lett.

hvg.hu Autó

Párizsban bemutatják az új Hyundai kupét

A Hyundai három újdonsággal jelentkezik a 2006-os párizsi autószalonon. Az elegáns, és dinamikus Coupé, a kifinomult dízel Grandeur, valamint egy igazán meglepő újdonság, az Arnejs modell, mely a jövő koreai népautója lesz a C-szegmensben.

Ideiglenes fatemplomot állítanak a leégett Notre-Dame elé

Ideiglenes fatemplomot állítanak a leégett Notre-Dame elé

A Lexus újraértelmezi a gigantikus hűtőrács fogalmát

A Lexus újraértelmezi a gigantikus hűtőrács fogalmát

Itt az első elektromos Aston Martin, ami 610 lóerős lett

Itt az első elektromos Aston Martin, ami 610 lóerős lett

Sárba írt üzenettel menekültek meg a krokodilok torkából

Sárba írt üzenettel menekültek meg a krokodilok torkából

Változtat a Microsoft, de továbbra is rengeteget fizet, ha valaki talál egy hibát

Változtat a Microsoft, de továbbra is rengeteget fizet, ha valaki talál egy hibát

5,9 milliárd forintért épít fociakadémiát Szombathelyen Mészáros Lőrinc cége

5,9 milliárd forintért épít fociakadémiát Szombathelyen Mészáros Lőrinc cége