szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vesztésre áll a brit Permira a többségi tulajdonában lévő BorsodChem megtartásáért folytatott harcban a kínai Yantai Wanhuával szemben, amely a vegyipari cég adóssága egyötödének birtokában kivásárolná a Permirát – derül ki a friss HVG összeállításából.

Egyetlen szónyi reménye maradt a körülbelül 1 milliárd eurós adósságban úszó BorsodChem (BC) 87 százalékos tulajdonosának, a brit Permira kockázatitőke-befektető társaságnak. Ez a szó a „jelenleg”, s abban a mondatban szerepel, amelyet a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium tett közzé múlt pénteken. Eszerint jelenleg a magyar állam sem közvetlenül, sem a százszázalékos tulajdonában lévő Magyar Fejlesztési Bankon, sem más állami szereplőn keresztül nem nyújt hitelt a BC-nek. Amiből a Permiránál azt olvasták ki, hogy a jövőben viszont a kazincbarcikai cég megkaphatja az MFB-től azt a 100 millió eurós hitelt, amelyet még ez év elején Gyurcsány Ferenc exkormányfő ígért meg, hogy a válság miatt megroggyant vegyipari cégnek ne kelljen mintegy 3 ezer dolgozójából 550-et elküldenie, folytathassa fejlesztéseit, s megállapodjon hitelezőivel adóssága átütemezéséről. Erre legkésőbb október 15-éig kellene sort kerítenie.

A cikk a csütörtöki HVG-ben olvasható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hány kortárs női író könyve jelent meg tavaly Magyarországon?

Hány kortárs női író könyve jelent meg tavaly Magyarországon?

Méregdrágán kelt el Rod Stewart egykori periszkópos Lamborghinije

Méregdrágán kelt el Rod Stewart egykori periszkópos Lamborghinije

Németországban terjeszkedik a Kifli.hu működtetője

Németországban terjeszkedik a Kifli.hu működtetője