szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint kilencmilliárd forint értékben hoz befektetést Magyarországra egy német járműipari cég, amivel kétszáz munkahely jöhet létre, k+f területen - értesült a Napi Gazdaság. A projekthez egyedi kormánydöntéssel megítélt, vissza nem térítendő támogatás is jár.

Szandrocha Kamilla, az ITD Hungary Zrt. osztályvezetője az ügynökség és a Noerr és Társai ügyvédi iroda hétfői rendezvényén tartott előadásában elmondta: jelenleg két jelentős, egyedi kormánydöntéssel (ekd) támogatandó autóipari k+f kapacitásbővítési projekt van folyamatban. Ezek összesen 12 milliárd forintra rúgnak és 260 új munkahelyet teremthetnek. Ebből az egyik - fogalmazott a szakember - a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. projektje, a másik azonban egyelőre nem nyilvános. A lap úgy tudja, a beruházó egy német cég, ám a kiléte egyelőre titok, hiszen egyrészt még nincs meg a szerződés a társasággal, másrészt az itteni fejlesztés az anyaországbeli leépítéssel jár, márpedig ez igencsak érzékeny téma a német belpolitikában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!