szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Van értelme a szolidaritási adónak, ha a német példát másoljuk, de át kéne dolgozni a kettős adóztatási egyezményeket, mert nem előnyösek a magyar gazdaság számára.

Az adórendszerben végrehajtott változtatások makrogazdasági hatásait elemzi a Számvevőszék által végrehajtott ellenőrzések során összegyűlt tapasztalatok figyelembe vételével Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az október 6-án és 7-én megrendezendő „Adóz(z)unk a jövőnek?” című soproni konferencián.

Az államadósság elleni fellépéssel Botos Katalin, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára foglalkozik majd, prezentációjában javaslatokat fogalmaz meg a költségvetési egyensúly javítására, külföldi példákkal alátámasztva. Szolidaritási adó bevezetése – a német példa alapján.

Mit lehet tudni az "Adóz(z)unk a jövőnek?" konferenciáról?
A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának Pénzügyi és Számviteli Intézete immár ötödik alkalommal rendezi meg adózási, számviteli konferenciáját „Adóz(z)unk a jövőnek?” címmel. Az eseményt, amelynek egyik médiatámogatója az Adózóna is, Székely Csaba, a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának dékánja és Vágyi Ferenc Róbert, a Pénzügyi és Számviteli Intézet igazgatója, a MOKLASZ alelnöke nyitja meg október 6-án. A konferenciára jelentkezni itt tud! A konferencia részletes programját innen töltheti le!


Előnytelen kettős adóztatási egyezmények

Herich György, a MOKLASZ elnöke kifejti: az hogy a nemzetközi adózásból származó bevétel melyik ország költségvetését milyen arányban gyarapítja, az országok közötti megegyezések, szerződések, megállapodások függvénye.

A folytatásért kattintson az Adózóna cikkére!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Palkovics: Nem kell ahhoz egyetem, hogy egy ország titkosszolgálati tevékenységet folytasson

Palkovics: Nem kell ahhoz egyetem, hogy egy ország titkosszolgálati tevékenységet folytasson

Financial Times: A sajtószabadság ellenségei ellen a legjobb védekezés a támadás

Financial Times: A sajtószabadság ellenségei ellen a legjobb védekezés a támadás

Szabaddá tették a repülést Ausztrália és Új-Zéland között, másnap koronavírusos lett egy reptéri dolgozó

Szabaddá tették a repülést Ausztrália és Új-Zéland között, másnap koronavírusos lett egy reptéri dolgozó