Tudja, kik járnak a legjobban az adósmentő csomaggal?

Tudja, kik járnak a legjobban az adósmentő csomaggal?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Blikk becslése szerint 200 millió forintot is kaphatnak a bankuktól a parlamenti képviselők, amennyiben elfogadják ma a hiteleseket segítő jogszabálytervezetet.

Saját magukon is segítenek a parlamenti képviselők, ha pénteken megszavazzák a Kúria jogegységi döntése nyomán született adósmentő törvényjavaslatot – írja a Blikk pénteki száma. A napilap a képviselők vagyonnyilatkozata alapján utána számolt és úgy kalkulált, hogy a képviselők összesen egymilliárd forintnyi banki hitellel tartoznak.

©

Banki szakértők szerint egy átlagos 9 milliós hitel esetén 1,8 millió járhat vissza az adósnak, így ha az árfolyamrést és az egyoldalú kamatemeléseket és egyéb szerződésmódosítások kérdését a törvényjavaslatban megfogalmazottak szerint rendezik, és átírják a hitelszerződések elévülési határidejét, akkor az egymilliárdos képviselői hiteltömegnél 200 millió forintot is elérhet a visszajáró.

Gyurcsány nagyon nagyot nyerhet, ugyanis neki 67 milliós banki tartozása van. Lázár János pedig 30 millióval tartozik a bankoknak.