szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szerkesztőség képviselőinek két nap alatt kellene üzleti tervet összerakniuk - közölte a Mediaworks kiadó, amely szombat reggel felfüggesztette a lap és internetes verziójának kiadását. Vasárnap folytatják az egyeztetést.

A szombat reggel hirtelen felfüggesztett Népszabadság munkatársai úgy döntöttek, hogy a szerkesztőség együtt marad - értesült a hvg.hu. Abban reménykednek, hogy jelentkezik egy vevő, aki meg tud állapodni először a lapot kiadó Mediaworksszel, majd a szerkesztőség tagjaival is.

Murányi András főszerkesztő elmondta, hogy tárgyalt a kiadóval, de még nem tudtak megállapodni, további egyeztetésekre lesz szükség. Mint mondta, kapott egy olyan ajánlatot, hogy a szerkesztőség két nap alatt rakjon össze egy üzleti tervet, de ezt a mai események tükrében komolytalan felvetésnek tartja.

A szerkesztőség tagjai délután zárt körben tartottak megbeszélést, ahol az is elhangzott, hogy az újságírók papíron továbbra is a Mediaworks alkalmazottjai, ezért saját cikkeiket nem jelentethetik meg más lapokban.

A hvg.hu-nak a Mediaworks részéről is megerősítették, hogy tárgyaltak a szerkesztőség képviselőivel, de szombaton nem született megállapodás, vasárnap folytatják.

Videónk Murányi Andrással a tárgyalás előtt és után:

Miről van szó?

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ellenzék a Fidesz kilépésére: "Itt egy igazi lúzert látunk", "a Néppárt kiveti a rohadt narancsot"

Az ellenzék a Fidesz kilépésére: "Itt egy igazi lúzert látunk", "a Néppárt kiveti a rohadt narancsot"

Révész Sándor: A Fidesz és az Európai Néppárt: a máj s(z)ara

Révész Sándor: A Fidesz és az Európai Néppárt: a máj s(z)ara

Megtalálták a rendőrök a Pesti úti ámokfutó autóst

Megtalálták a rendőrök a Pesti úti ámokfutó autóst