Milliárdos állami támogatást kapott a HírTV-t bojkottáló kábelszolgáltató cég

Milliárdos állami támogatást kapott a HírTV-t bojkottáló kábelszolgáltató cég

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jelentős állami támogatást kapott az a kábelszolgáltató társaság, amelyik levett a kínálatból a HírTV-t. A társaság inkább Andy Vajna új csatornáival és pornóval nyomulna az érintett régiókban. A háttérben Mészáros Lőrinc is felsejlik.

Több mint 3,3 milliárd forintos vissza nem térítendő állami támogatásban részesült az a kábelszolgáltató társaság, amely januártól körülbelül hetvenezer háztartásból száműzi a közismerten kormányzati bojkott alatt álló Hír Televíziót – értesült a Magyar Nemzet. A PR-Telecom szeptemberben közölte a hírcsatornával, hogy idő előtt felbontja az eredetileg 2017. december 31-ig szóló szerződését. A társaság az ezt megelőző hónapokban – főként augusztusban – tizenkét részletben kapta meg a 3,3 milliárd forintot meghaladó támogatást. A vissza nem térítendő összeget hálózatfejlesztésre használhatják fel, hogy Kőszegen, Mezőcsáton, Jászapátiban, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, valamint Kiskunfélegyházán, Ózdon, Sárospatakon, Sárváron, Sátoraljaújhelyen, továbbá Tokajban és Veszprémben fejlesszenek.

A Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Vas megyében is szolgáltató PR Telecom a HírTV szerint az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó tévéadókat és két pornócsatornát kínál nézőinek, miután december elsejével 70 ezer háztartásból száműzte a HírTV-t hat másik csatornával együtt.

Pornót és Andy Vajna csatornáit adják Simicska tévéje helyett

Pornócsatornákat és Andy Vajna érdekeltségébe tartozó csatornákat kínál nézőinek a PR Telecom, amely korábban több csatornát, köztük a HírTV-t is kivette a kínálatából - állította a HírTV.

A cégadatbázis szerint egyébként a PR-Telecom többségi tulajdonosa egy máltai offshore cég, a Central Eastern Cable & Media Group Limited. A máltai cégbíróságtól beszerzett iratok alapján ennek a társaságnak tavaly még ugyanaz a máltai vagyonkezelő cég volt a tulajdonosa, mint annak a luxusjachtnak, amelyen a milliárdossá lett gázszerelő, Mészáros Lőrinc nyaralt.
Hozzászólások