szerző:
hvg.hu

Az LMP-s társelnök, Hadházy Ákos kérdezett rá a fideszes politikus ügyére.

A sajtóban megjelent hírek után kérdezett rá Hadházy Ákos LMP-s politikus Polt Péter legfőbb ügyésznél, hogy van-e büntetőeljárás folyamatban Simonka György fideszes országgyűlési képviselő ellen költségvetési csalás vagy más gyanú miatt, ahol a képviselő érintettsége rokoni szálak vagy gazdasági érdekeltségek miatt felmerült. Korábban az RTL számolt be arról, hogy az ügyészség költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz Simonka György ügyében.

A nyomozás ténye úgy derült ki, hogy az Együtt Békés megyei elnöke, Bod Tamás feljelentést tett Simonka ellen csődbűntett miatt, miután a képviselő saját unokahúgának adta el a házát egy agrárvállalkozása csődbe menésekor, hogy ne tudják behajtani rajta a tartozást. Az ügyészség válaszában azonban azzal az indoklással utasította el az Együtt feljelentését, hogy az ügyet "szoros tárgyi és személyi összefüggés folytán" egy már folyamatban lévő költségvetési csalás bűntette miatti nyomozásban vizsgálják".

Simonka az ügyében folyó eljárásokról azt mondta, az Együtt politikusai mindenféle mondvacsinált ügyekben feljelentgetik, ezeket az eljárásokat le kell folytatni, ő pedig általában akkor értesül ezekről, mikor kiderül, hogy alaptalanok és megszüntetik azokat.

Polt Péter válaszában azt írta, Simonka György országgyűlési képviselő, így ellene csak akkor lehetne büntetőeljárást folytatni, ha az Országgyűlés felfüggeszti mentelmi jogát.

"Simonka György országgyűlési képviselővel kapcsolatban a mentelmi jog felfüggesztését az ügyészség nem indítványozta."

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!