Több pénzt adna a kormány a meddő pároknak

Több pénzt adna a kormány a meddő pároknak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Magyar Idők szerint kibővítenék a lombikprogram finanszírozását.

Bővítene a kormány a lombikprogram finanszírozási rendszerén – írja a kormánypárti Magyar Idők.

A lap szerint a kormány a közeljövőben dönthet a támogatási rendszer felülvizsgálatáról, valamint a társadalombiztosítás (tb) általi finanszírozás emeléséről. Ezt azok vehetik majd igénybe, akik részt vesznek az államilag támogatott lombikprogramban. A lap hozzáteszi, ez a lépés is a családpolitikai intézkedéseknek a része lenne, költségvetési vonzata pedig elvileg szerepel a jövő évre tervezett büdzsében.

A kormányhatározat célja az lenne, hogy a lombikprogramhoz való hozzáférésnek ne legyen anyagi akadálya, ezért a rendszer átalakításával támogatást adnának a szükséges gyógyszeres kezeléseknél.

Az állam jelenleg maximum öt beültetést finanszíroz, az ehhez kapcsolódó orvosi vizsgálatok és konzultációk viszont komoly összegekbe kerülnek.

A Kaáli Központ nevű meddőségi központ vezetője, Kaáli Nagy Géza egyébként nemrég egy nyílt levélben szorgalmazta a lombikprogram támogatását, és hogy töröljék el a gyermekek ezreinek megszületését akadályozó teljesítményvolumen-korlátot a lombikbébi-kezeléseknél.

Hozzászólások