szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több partnere is otthagyta az ország egyik legnagyobb elektronikai gyárát, mert a munkaerőhiány miatt sem a minőséget, sem a határidőket nem tudták garantálni.

A Flex a világ harmadik legnagyobb elektronikai cége, több ismert márka termékeit gyártják. Magyarországon hat üzeme működik, amelyekben nagyjából 10 ezer embernek ad munkát. A napi.hu keddi cikke szerint azonban a háztartási gépeket előállító tabi gyárban akkora a munkaerőhiány, hogy a korábbi 16 helyett most már csak 9 féle terméket tudnak előállítani.

Hét partnercégük – köztük az egyik legismertebb háztartásigép-márka – már visszamondta a megrendeléseit, mert a Flex sem a minőséget, sem a határidőt nem tudta garantálni.

A cég nem válaszolt sem a lap, sem a problémákról ugyancsak beszámoló RTL Klub Híradó stábjának megkeresésére.

A Híradó az ügy kapcsán megkérdezte a Magyar Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségét, aminek adatai szerint mostanra akár 200 ezer munkavállaló is hiányozhat az országból.

Ahogy a múlt héten beszámoltunk róla, a közbeszerzésekből jócskán részesülő, Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market vezetője azt mondta, reális lehetőségnek tartja, hogy három-öt éven belül kínai, vietnai, indonéz és pakisztáni munkavállalkozók is dolgozzanak a magyar építőiparban. Scheer Sándor szavaira Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a korámányinfón úgy reagált, hogy "hülyeségeket beszél". Kiderült ugyanakkor, hogy idén az első félévben 73 országból dolgozni érkezők kaptak Magyarországon munkavállalási engedélyt.

Lázár arra hivatkozva kritizálta Scheer megnyilatkozását, hogy a magyarországi munkaerőhiányt a Kárpát-medencében élő, magyarajkú dolgozókkal is lehet enyhíteni, a Nemzetgazdasági Minisztérium azonban nem közölte az RTL Klubbal, hogy milyen lépéseket tesznek a határon túli magyarok foglalkoztatása érdekében.

Azt írták viszont, hogy 735 ezer munkahely létrehozása után végre egy "kellemesebb problémáról, a munkaerőhiányról" kell beszélni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból

Silvio Berlusconit kiengedték a kórházból

A járványra fogják, de már a 2022-es választások miatt szórják a pénzt Orbánék

A járványra fogják, de már a 2022-es választások miatt szórják a pénzt Orbánék