szerző:
hvg.hu

A HWSW információi szerint a Telenort felvásárló Petr Kellner üzlettársáé, Daniel Kretínskyé az az energetikai cég, amely hathatós segítséget nyújtott Mészáros Lőrincnek a Mátrai Erőmű megszerzéséhez.

Szerdán pont került a Telenor esetleges eladásával kapcsolatos korábbi pletykák végére, hiszen, mint a hvg.hu is megírta, a cseh PPF-csoport 2,8 milliárd euróért bekebelezte a szolgáltató közép-kelet-európai leányvállalatait, köztük a Telenor Magyarország vállalatot.

Korábban már felmerült, hogy a magyar céget Mészáros Lőrinc is megvenné, sőt, az Index értesülései szerint Mészáros egyik érdekeltsége be is kopogtatott a csehekhez, mondván, ha eladnák a magyar céget, jelezzék, mert érdekelné őket.

A HWSW most saját forrásaira hivatkozva azt írja, továbbra sem kizárt, hogy a jelenleg cseh kézben lévő szolgáltató előbb-utóbb a felcsúti polgármesterhez kerüljön, ugyanis olyan kapcsolatra derült fény, ami több mint gyanús.

A lap azt írja Daniel Kretínskyről, hogy a Telenort felvásárló cseh Petr Kellner "több szálon keresztül is jó kapcsolatot ápoló" üzlettársa, és nem mellesleg többségi tulajdonosa, valamint elnöke az Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH) nevű energetikai nagyberuházónak. Ez utóbbi esetben pedig melyik cégről van szó? Arról, amelyik a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő Opus Global Nyrt-vel közösen alapított céggel ma megszerezte a Mátrai Erőművet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!