szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pretoria ad otthont az afrikai kontinens legnagyobb fegyvervásárának és -kiállításának. Miért van szükség fegyverekre Afrikában?

A jóindulatú megközelítés szerint a terrorszervezetek és a profi vadorzók ellen nem lehet ráolvasással harcolni, tehát rájuk lőni kell. Ugyanakkor az afrikai kontinensen számtalan olyan polgárháború vagy inkább törzsi eredetű konfliktus is zajlik, amelyek idevonzzák a világ fegyverkereskedőit – írja az RFI.  

A Kongói Demokratikus Köztársaságnak nevezett államban évente emberek tízezrei halnak meg a külvilág teljes közönyétől kísérve. Nagyjából ugyanez érvényes az immár két államból álló Szudánra is, amely a totális káosz állapotában van. Eközben Kína Afrikába irányuló fegyverexportja, az elmúlt öt évben megkétszereződött. A kínai állami cég egyik vezetője persze arról beszél, hogy az Afrikába küldött fegyverek a terrorizmus elleni harcot szolgálják. Elvben ez még igaz is lehet. De például Szudán az elmúlt évben 30 millió dollárnyi kínai fegyvert importált. Hogy aztán ebből mennyi került a korrupciós csatornákon keresztül a szélsőséges iszlamista terroristákhoz, az egy másik történet.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Ryanair is beletrollkodott a brüsszeli botrányba

A Ryanair is beletrollkodott a brüsszeli botrányba

Donald Tusk: A Fidesz nem illik közénk

Donald Tusk: A Fidesz nem illik közénk

Letöltötte őket? Ezek lettek 2020 legjobb androidos alkalmazásai

Letöltötte őket? Ezek lettek 2020 legjobb androidos alkalmazásai