szerző:
hvg.hu

Szabadulna ingatlanvagyonától a csődbe ment országos Roma Önkormányzat (ORÖ), a pénzt azonban nem teljes egészében a tartozások kiegyenlítésére költené. Havi 800 ezer jut belőle az ORÖ elnökének.

A csődöt jelentett, uniós forrásból finanszírozott felzárkóztatási programban a roma önkormányzat négy vidéki és egy budapesti irodát vásárolt. A zalaegerszegi és a salgótarjáni irodáján már túladott a szervezet, most az I. kerületi Gellérthegy utcában található ingatlantól szabadulnának. A 24.hu szerint az eladási ár 232 millió forint, ebből 180 millió forintot fizet ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma felé fennálló tartozásra, a maradék több mint 50 millió forintot fizetésekre és bérekre fordítja.

A program szabálytalanságai miatt korábban a Balog Zoltán vezetett humán tárca 1,6 milliárd forint visszafizetésére kötelezte a roma önkormányzatot, de az összegből 1,3 milliárd forintot elengedett a kormány. Az ORÖ ügyében Fővárosi Főügyészség kezdeményezésére több mint három éve folytat nyomozást költségvetési csalás gyanúja miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Gyanúsított nincs, Farkas Flóriánt annak ellenére sem hallgatták meg, hogy a programban kötött szerződések nagy részét ő írta alá.

Bár az eljárás még nem zárult el, úgy tűnik, az ORÖ gond nélkül el tudja adni az ingatlanokat, nincs rajtuk vagyonzár.

Az érdemi munkát nem végzett, becsődölt szervezet közgyűlése most megszavazta, hogy az ingatlaneladásból befolyó pénzből 50 millió forintot bérfejlesztésre fordítsanak. Balogh János (képünkön), a szervezet elnöke jövő októberig ismét bruttó 800 ezer forintos fizetést kap majd, az alelnökök pedig 500 ezret. Balogh továbbra is használhatja a szolgálati Audit, melynek sofőrje a veje, és üzemanyagkártyát is kap – tudta meg a 24.hu.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Bekeményítenének a németek, hogy a Huawei kénytelen legyen kivonulni

Bekeményítenének a németek, hogy a Huawei kénytelen legyen kivonulni

Visszatérítést kapnak az autópályadíjból a keményen dolgozó kisemberek a franciáknál

Visszatérítést kapnak az autópályadíjból a keményen dolgozó kisemberek a franciáknál

Négyes karambol a XIII. kerületben

Négyes karambol a XIII. kerületben

Hiába a tb-támogatás, egyre többet költünk gyógyszerekre

Hiába a tb-támogatás, egyre többet költünk gyógyszerekre

Még sosem gyilkoltak annyit Mexikóban, mint tavaly

Még sosem gyilkoltak annyit Mexikóban, mint tavaly

Drágult a Millenáris parkosítása

Drágult a Millenáris parkosítása