szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyik napról a másikra jött rá, hogy érdekli a bankszakma, nem érezte luxusnak Garancsi István 17 milliárdos magánrepülőjét, és nem fél senki bukásától – erről is beszélt Vida József, aki az e heti HVG Portré rovata mutatott be.

„Mészáros Lőrinc szabadított meg a tüzelőhordástól, amikor bekötötték hozzánk a gázt, onnan a személyes jó viszonyunk” – mondta Vida József, a Takarékbank Etyekről származó elnök-vezérigazgatója az e heti HVG-nek.

Pályafutásának kezdetére úgy emlékszik vissza: „Egyik napról a másikra rájöttem, hogy érdekel a bankszakma, s amikor szembejött a Citibank ajánlata, váltottam. Az a nő, akivel 17 évig együtt éltem, s aki a mai napig társam a leonbergi kutyák tenyésztésében, az ELTE-n végzett német–magyar szakos tanár. Sosem lehetett igazam vele szemben, mert nem volt diplomám. Szereztem hát ötöt is, aztán már néha lehetett nekem is igazam. Egyszer csak olvastam egy álláshirdetést, hogy a Takarékbank régióigazgatót keres Székesfehérvárra.”

Arra a kérdésre, hogy szó sem esett-e pénzügyekről Garancsi István 17 milliárdos luxusrepülőjén, amelyen a minap együtt utazott Mészárossal és a miniszterelnökkel, azt válaszolta: „nem éreztem luxusnak. Afrikába 44 milliárdos géppel mentem a Széchenyi Zsigmondról szóló film forgatására, igaz, az a Qatar Airwaysé”.

Arról, hogy ha változnak a szelek, ő bukhat-e, Vida úgy vélekedik: "kihívás mindennap egy hétezer fős bankcsoportot igazgatni, de ha egyszer ennek vége szakad, akkor is boldog leszek. Legfeljebb visszamegyek szakácsnak."

Részletek az e heti HVG-ben.

©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Tuti, hogy lesz suli

Marabu Féknyúz: Tuti, hogy lesz suli

Hogyan beszéljünk a gyerekekkel? Akár van sajátunk, akár nincs...

Hogyan beszéljünk a gyerekekkel? Akár van sajátunk, akár nincs...

A Diana-musicalt a Broadway előtt mutatja be a Netflix

A Diana-musicalt a Broadway előtt mutatja be a Netflix