szerző:
hvg.hu

Az NHKV Zrt. saját tőkéje egy év alatt 3,7 milliárd forintról mínusz 3,7 milliárd forintra esett.

Előző évi veszteségénél bő kétszer nagyobb, mínusz 3,6 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta 2017-et a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) – írja a Világgazdaság. A lap szerint a cég eredménytartaléka így az előző évi mínusz 2,4 milliárdról mínusz 8,3 milliárdra romlott.

A kukaholdingnak május végén kellett volna közzétennie 2017-es beszámolóját, de ez csak a napokban sikerült. Ebből kiderül, hogy a cég több gazdálkodási mutatója is javult, például a 2016 végén még az 51 milliárdot súroló követelései 43,6 milliárdra zsugorodtak, csökkentek az egyéb követelései és a kötelezettségei is, az utóbbiak 61 milliárdról 56 milliárd forintra. A társaság árbevétele 63,1 milliárd forintról 86,2 milliárdra nőtt, ezen belül 82,5 milliárd származott a közszolgáltatásból, és csaknem 3,7 milliárd a haszonanyagok eladásából. Mindezzel együtt az NHKV saját tőkéje egy év alatt 3,7 milliárd forintról mínusz 3,7 milliárdra esett.

Mivel a jegyzett tőkéhez képest a saját tőke értéke jelentős mértékben negatív előjelet mutat (…) veszélyeztetve van a társaság vállalkozásának folytatása

– áll a Moore Stephens K-E-S Audit Kft. 2018. július 12-i dátumú jelentésében.

A független könyvvizsgáló ezért felhívta a figyelmet a tőkehelyzet rendezésére, amelyről már szó volt az NHKV 2017. december 6-i igazgatósági ülésén. A könyvvizsgálói jelentés szerint a nehézségek egyik oka lehet a hulladékgazdálkodási tevékenységre és a bevétel elszámolására vonatkozó, nem megfelelő szabályozási környezet. Emellett nincs kielégítően szabályozva a társaság tervezett tevékenységi köre, a vagyonkezelés sem, ezért a hosszabb távú vagyongazdálkodás, eredményelszámolás és finanszírozás érdekében ezt a szabályozást és az üzleti modellt is célszerű áttekinteni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Beer Miklós szerint játszva megoldhatnánk a hajléktalankérdést, mégsem tesszük

Beer Miklós szerint játszva megoldhatnánk a hajléktalankérdést, mégsem tesszük

Ilyen a jóárasított hatkerekű monstrum Mercedes

Ilyen a jóárasított hatkerekű monstrum Mercedes

"Így sikálják el a Fidesz bűneit" – eltüntetik a Momentum feliratait a Legfőbb Ügyészség épülete elől

"Így sikálják el a Fidesz bűneit" – eltüntetik a Momentum feliratait a Legfőbb Ügyészség épülete elől

100 millió éves titok derült ki a Szaturnusz gyűrűiről

100 millió éves titok derült ki a Szaturnusz gyűrűiről

Szigorítaná a letelepedési kötvények kiadását az EU

Szigorítaná a letelepedési kötvények kiadását az EU

Már 85 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak

Már 85 halottja van a mexikói vezetékrobbanásnak