szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába az áfacsökkentés, a fizetésemelések és a fuvarozók költségei miatt nemsoká újra drágulhat a tej.

Néhány hónapig maradhatnak csak az alacsonyabb tejárak – mondta az InfoRádiónak Istvánfalvi Miklós, a Tej Terméktanács elnöke. Az UHT és az ESL tejek áfacsökkentése után nagyjából 11 százalékkal esett az ár – írta meg az Élelmiszer.hu. Az első három hónapban maradhat is így, utána viszont már áremelkedésre lehet számítani.

A fuvarozók ugyanis árat emelnek, és a szektor magasabb fizetéseit is ki kell gazdálkodni valamiből. Istvánfalvi erről azt mondta: „Ezek piaci folyamatok. Akkor is azt mondom, az áfacsökkentés érzékelhető marad. Legfeljebb a polcárakon nem lesz akkora csökkenés.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírusos lett az indiai belügyminiszter

Koronavírusos lett az indiai belügyminiszter

Hétfőn elkezdik megjavítani a leégett Notre-Dame fő orgonáját

Hétfőn elkezdik megjavítani a leégett Notre-Dame fő orgonáját

Radar360: Nem megy a bevásárlóközpontoknak, Trump a TikTok körül kavar

Radar360: Nem megy a bevásárlóközpontoknak, Trump a TikTok körül kavar