szerző:
Z. B.

A Közlekedő Tömeg szerint egy vágányon mehetnének a vonatok, de ha nem, kerülővel akkor is elérhetnék a fővárost Miskolcról. Petíciót indítottak.

Február elején új üteme kezdődik a Budapest–Hatvan-vasútvonal felújításának, a Pécel és Aszód közötti vonalszakaszt 10 hónapra teljesen lezárják, és az összes erre közlekedő vonat utasainak (hatvani személy, miskolci intercity, egri és miskolci sebes) pótlóbuszoznia kell.

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint azonban ez csak az illetékesek hanyagsága miatt kell, hogy így legyen. Azt írják, a mai gépláncos technológia lehetővé tenné azt is, hogy a két vágány közül az egyiken folyamatosan közlekedhessenek a vonatok, ahogy a székesfehérvári vonal felújítása során is történt.

Az egyesület szerint viszont mindkét vágány lezárása mellett is végig közlekedhetnének a vonatok Budapest és Miskolc között úgy, hogy Aszódtól a meglévő vágányokon Vác felé kanyarodnak, és onnan érik el a fővárost.

©

A MÁV-Start terve szerint ráadásul csak az IC-k utasai szállhatnának át Hatvanban közvetlen pótlóbuszra Budapestre,

a sebesvonatok utasait Hatvantól Pécelig vinnék csak pótlóbusszal, utána még egy átszállással visszaültetnék őket a vonatra.

Az egyesület korábbi posztjában részletezte a helyzetet, mostani írásában arra kéri az olvasókat, írjanak petíciót a jobb pótlási rend érdekében.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Havazás helyett ma napsütésre számíthatunk

Havazás helyett ma napsütésre számíthatunk

Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat

Sterbik bravúrjai most nem mentették meg a spanyolokat

550 lóerős lehet a legkeményebb új BMW M3

550 lóerős lehet a legkeményebb új BMW M3

Most a Westendben videózták le Gruevszkit

Most a Westendben videózták le Gruevszkit

Váratlan fordulat: ma elbukhat az EU-s szabály, ami megváltoztatná az internetet

Váratlan fordulat: ma elbukhat az EU-s szabály, ami megváltoztatná az internetet

A legjobb nyolcba jutottak Babosék Melbourne-ben

A legjobb nyolcba jutottak Babosék Melbourne-ben