szerző:
MTI

Igazi brit megoldás egy igazi brit válságra.

A Brexit körüli káosz kapcsán az anglikán egyház azt javasolja híveinek, hogy tea mellett cseréljenek eszmét és imádkozzanak az Egyesült Királyságért március 30-án, a brit európai uniós tagság tervezett megszűnésének másnapján.

A canterburyi és a yorki érsek által támogatott javaslat célja, hogy "az emberek gyűljenek össze és beszélgessenek egy csésze tea mellett, és imádkozzanak az országunkért és a jövőjéért" - fejtette ki közleményében az angol egyház.

Az egyház így inti rendre finoman a részvevőket, hogy tiszteletben kell tartani "a különféle nézőpontokat" az 52 százalékos támogatottságú kilépési népszavazás után csaknem három évvel még mindig megosztott országban.

Az egyház néhány témát is javasolt a teázás mellé: "Milyen hatása volt a Brexitnek a családi és baráti kapcsolataikra?", "Mi az a három fő közös pont, amelyre támaszkodhatunk, hogy jobb közösségként és nemzetként jobb jövőt építhessünk?".

Az egyház által közzétett iratok között szerepel egy "ima a nemzetért", amely arra kéri a mindenhatót, hogy "egyesítse a nemzetet, és adjon útmutatást a vezetőinknek". Egy másik ima arra kéri istent, hogy "mentse meg a parlamenti demokráciánkat", egy harmadik az Európai Unió vezetőire vonatkozik, kérvén, hogy "bölcsességgel és éleslátással tudjanak kormányozni".

"Remélem, hogy mindnyájan merítünk e forrásokból, hogy segítsen minket országunkért imádkozni e válságos pillanatban" - jelentette ki a közlemény szerint Justin Welby canterburyi érsek.

Az anglikán egyháznak Angliában és Walesben mintegy 25 millió megkeresztelt híve van.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Világ

A Brexit problémája egy sokatmondó videón

A Very Brexit Problems nevű Facebook-oldalon jelent meg egy videó, amely a közzétévők szerint nagyon képletesen mutatja be, hogy milyen gondokkal találta magát szembe az EU-ból kilépő Egyesült Királyság.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

"Egy pizzát se lennének képesek elhozni, nemhogy a Brexitet"

Ha minden a terv szerint halad, az Egyesült Királyság szűk egy hónap múlva kilép az Európai Unióból. Csakhogy a kilépésről szóló kérés benyújtása óta eltelt két évben az összes ezzel kapcsolatos terv kútba esett, és ma már a csodával lenne határos, ha sikerülne tartani a menetrendet. A londoni parlamentnél tüntetők mindenesetre várják a csodát. Velük beszélgettünk.

Emma Thompson tüzelte a tüntető környezetvédőket Londonban

Emma Thompson tüzelte a tüntető környezetvédőket Londonban

Már ígérni sem próbálja a kormány az egyéni nyugdíjszámlákat

Már ígérni sem próbálja a kormány az egyéni nyugdíjszámlákat

Újabb véres összecsapás Kabulban

Újabb véres összecsapás Kabulban

Már vannak gyanúsítottak az észak-írországi újságíró-gyilkosság ügyében

Már vannak gyanúsítottak az észak-írországi újságíró-gyilkosság ügyében

Kinyitott a Balaton

Kinyitott a Balaton

Hétköznapi stresszkezelés: trükkök és praktikák

Hétköznapi stresszkezelés: trükkök és praktikák